Lakap takmak caiz mi?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
saygi deger fetva hatti hocalarimiza.ben makedonyadan 1 musluman turk genciyim,yaklasik 1yildir 1 soru beni kemiriyor hic rahat degilim imanima 1 halel gelmesinden cok korkuyorum gece gunduz duva ve togbe ediyorum allahima namazlarimda.sorum su;is yerimde patronum bana 1 lakap takti soy ismim yakupi o da bana yakupyan demeye basladi yani soy ismime yakup[yan] ekledi ermenilerin soy isimlerinin[ yan ]kelimesini ekledi,patronmun ismi zekeriya ben de ona dedim ki senin ismin israil ogullarinin peygamberi onlarin yani asa sonra dusundum hazreti zekeriya aleyhi selam bizim de peygamberiz cok korktum acaba imanima 1zarar gelirmi diye! hic ama hic rahat degilim cok korkuyorum ya allah beni affetmesse,bagislamassa halim nice ola! soruma cevap vermenizi cok isterim.allah yardimcimiz olsun selam aleykum.not.......cok huzursuum korkuyorum ebedi ceheneme girmekta.ben kafir olmaktan kufur mu ettim summe as
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Yanlışlıkla bilmeden farkında olmadan dediysen sorun yok. tovve et bidaha deme. peygamberlere iman etmek imanın şartlarından birisidir.
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Farkında olmadan yapmışsın kardeşim merak etme sorun yok. Yapılan iş haramdır. Haram işleyen kişi tövbe ederek cehennem azabından kurtulabilir. Bu haramı işlemek kişiyi dinden çıkarmaz. Dolayısıyla imanı zedeleyen bir durum söz konusu değil. Merak etmeyin hocam.

Hayırlı günler
 
Üst