Kurban Kavurması Tarifi

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Kurban Bayramımızın vazgecilmezi olan kurban kavurması nasıl yapılır ?

Dana etini kuşbaşı doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz. Kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Bir süre sonra suyunu bırakacaktır. 1,5-2 saat kadar kendi suyunda pişiriyoruz. Bu sürenin dolmasına yakın küçük küçük doğranmış iç yağını ayrı bir çelik tencerede eritiyoruz. Et pişmesine yakın kapağını açıyoruz ve kaynatarak suyunu çektiriyoruz.
Peşinden eritmiş olduğumuz iç yağını döküyoruz. Kalan kıkırdakları süzebilirsiniz de, ete de koyabilirsiniz. Tuzunu atıyoruz ve 10-15 dakika da yağıyla kavuruyoruz. Kavurmamız bu şekilde daha lezzetli olur. Kavurmayı mevsim salatası ve turşu ile servis edebilirsiniz.
 

bilgicihan

Üye
Üye
Etin tadı bile bir başka oluyor gerçekten kurbanda. En sevdiğim :P
maxresdefault.jpg
 
Üst