kum şehri...(iran)

Zeynebül-Kübra

KF Ailesinden
Özel Üye
Yolculuk ve Ziyaret Kum eyaleti, Kuzeyinde Tahran ve Sâve, güneyinde Delîcan, Kâşân ve Muhallat, doğusunda Tuz Gölü, Aştiyân ve Teferrüş ile çevrelenmiştir. Kum eyaletinin yüzölçümü 10,743 km2 ve denizden yüksekliği (rakım) 930 metredir. Yarıçöl havasına sahip olup yılın en sıcak ayı ortalama +31 derece ile Tîr ayıdır (Temmuz-Ağustos). Yılın en soğuk ayı ise ortalama +4 derece ile Dey (Ocak) ayıdır.

Hazret-i Masûme (s.)’nin Anıt-Mezarı

Hazret-i Masume (s.)’nin anıt-mezarı ve Kutsal Cemkerân Camii, yıl boyunca Ehl-i Beyt dostlarının ziyaret seline uğrar. Bu iki ziyaretgâhın dışında Kum şehrinde 300’den fazla İmam-zâde’nin türbesi bulunur. Kum Tahran ve Selefçegân otobanı ve kuzeye, güneye ve batıya açılan demiryolları sayesinde ülke ile birleşir.

Kutsal Cemkerân Camii

Kutsal Cemkerân Camii, Kum şehrine altı kilometre uzaklıkta yapılmış, İran’ın ve dünyanın farklı bölgelerinden birçok ziyaretçinin akınına uğrayan bir camiidir. Bu kutsal mekan İmam Zaman yani asrımızın imamı hz mehdi (a.f)’ın özel ilgisine mazhar olmuştur. Camii İmam Zaman (a.f)’ın emri ile kurulmuştur.

El Sanatları ve Hediyelikler

Çanak-çömlek, seramik, ipek halı, taş eşyalar ve ağaç oyma mobilyalar Kum eyaletinde yaşatılan el sanatlarından bazılarıdır.Kum şehrine mahsus Suhân ismindeki tatlı ziyaretçilerin seçtiği başlıca hediyeliktir
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst