Kıymalı Poğaça

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

anc61j.jpg


Kıymalı poğaça malzemeleri

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı zeytinyağı

1 yumurtanın akı

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Tuz

Kıymalı iç harç için

250 gr kıyma

1 soğan

Tuz

Karabiber

Üzeri için

1 yumurtanın sarısı

Çörek otu

Kıymalı poğaça hazırlanışı

Kıymalı poğaça:

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin poğaça tarifleri listesinden iyi bir seçim. Hamur için verilen malzemeleri ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve buzdolabında dinlendirin.

Soğanları küp doğrayın. Kıymayla birlikte kavurun. Karabiber ve tuzunu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.

Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıp kıyma harcını paylaştırıp kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Kıymalı poğaça artık hazır, afiyet olsun
 
Üst