Kıymalı Burma Börek

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

kiymaliburmabvkic459ze2.jpg

Kıymalı burma börek malzemeleri

5 hazır yufka

125 gr tereyağı

300 gr orta yağlı kıyma

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuşüzümü

1 soğan

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

Yufka aralarına sürmek için:

2 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Kıymalı burma börek hazırlanışı

Kuşüzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuşüzümlerini ekleyip tatlandırın.

Kalan tereyağını eritip yoğurt ile iyice karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye kesin. Tam ortasına kıymalı karışımdan yayın. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın. Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral şeklinde yerleştirin. Malzeme bitene kadar yufkaları aynı şekilde hazırlayın.

Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Mısırözü yağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın
 
Üst