Keşküllü Elma Tatlısı

Kraliçe

KF Ailesinden
Özel Üye
20090909i.jpg


MALZEMELER:

5 orta boy elma
10 kaşık şeker
1,5 bardak su

1 adet küp doğranmış muz
1 paket hazır keşkül
3 bardak süt


YAPILIŞI:

Elmaları soyup bölmeden çay kaşığı yardımıyla içlerini oyun.
Tencereye alıp her birinin içine 2 kaşık şeker dökün.Suyuda ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen elmaları servis tabağına alıp oyuk yerlerine küp doğranmış muzları doldurun.

Ardından keşkülü hazırlayın.
Bunun için paketin üzerinde yazan süt miktarından yarım bardak eksik sütle keşkülü pişirin ve elmaların üzerine dökün.

Dövülmüş fındıkla süsleyin. İyice soğuyunca servis yapın.


Afiyet olsun.:ççk:
 
Üst