Kedilerde Göz Hastalıkları

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Kedilerin göz hastalıklarında dikkat edilmesi gerekenler?

Kedi ırklarına bağlı olarak göz hastalıkları görülebilir.özellikle siyamlar da görme zayıflıkları,çift görme ırk hastalığıdır.

Kedilerde kanser görülür mü?

Evet görülmektedir.Meme kanserleri,akciger kanserleri,lenf kanseri vs kedilerde tümör veya kanser cilt altındaki iyi veya kötü huylu şişliklerdir,bu şişlikler çok hızlı büyüyerek kanama ve ülserlere neden olur.

Kedilerde kanser tedavisi ?

Kedilerde kanser tedavisinde kemoterapötik ilaçlar,radyasyon tedavisi,cerrahi işlemler,ilaçla tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.Kedide kanser tedavisi zor bir süreçtir.

Kedinin bıyıkları ne işe yarar?

Kedinin bıyıkları antene benzer kedinin karanlıkta etrafa çarpmasını engellemektedir.

Kedi eğitimi?

Kedi eğitimi yavru döneminden itibaren başlamalıdır.Yavru kedilerin eğitimde yaramazlıklarında sert ve keskin ses tonuyla azarlayabilirsiniz,parmakla burna vurmak ve konuşmak en iyi çözümdür.

Kedi epilepsi belirtileri Nelerdir?

Kedide epilepsi nadir olarak görülür,kedilerde altıncı aydan itibaren görülebilir.özellikle kedilerde beyin hasarı,zehirlenmelerde,vitamin eksikliklerinde,kalıtsal faktörlere bağlı olarak şekillenebilir.

Kedi diş taşları temizlenebilir mi?

Evet temizlenebilir.Kedinin sakinleştirilmesi gerekmektedir.ultrasonic dalgalarla kırılabilir.Özellikle 3 yaş üzeri kedilerde gereklidir.İşlem sırasında çürük olan dişler görülebilir ve müdahale edilebilir diş taşlarının alınması kedinizin dişlerinin çürümesinide önlemesi bakımından önemlidir.

Kedi uyuz belirtileri Nelerdir?

Kedide aşırı kaşıntı tüylerde kızarıklık görülür.ilerlemiş olgularda deride açık yaralar ve zayıflamalar görülebilir.Tedavi edilmese uyuz vakaları kedilerde ölümcül olabilir.Kedilerde deri hastalıklarında sürekli kaşınma,aşırı yalanma,deri ve tüyü ısırma,deri altlarında şişme ,kürkte seyrelme,tüy dökülmesi yoğun olarak görülür
 
Üst