Kaşık börek çorbası Tarifi

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

2czcx9t.jpg

Kaşık börek çorbası malzemeleri

2 yumurta

1.5 çay bardağı ılık su

2 su bardağı un

250 gr kıyma

1 soğan

Tuz

Karabiber

Çorba için

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

30 gr tereyağı

2 tatlı kaşığı domates salçası

1 domates

2.5 su bardağı et suyu

5 su bardağı su

1 yemek kaşığı sebzeli çeşni

Tuz

Kuru nane

Kırmızı pul biber

Kaşık börek çorbası hazırlanışı

Mantının hamurunu hazırlamak için,
yumurta, su ve tuzu bir kapta çırpın.
Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Gerekirse un ilave edin. Hamurdan yumruk
büyüklüğünde bezeler yapın.
Üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirin.
Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin.
Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
Hamur bezelerinin her birini unladığınız
mutfak tezgahında oklava veya merdane
ile açıp bıçakla kareler kesin.
Ortalarına kıyma paylaştırıp kapatın.
Derin bir tencereye soğanı rendeleyip
zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Tereyağını ekleyin. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun.
Domatesi rendeleyip salçayla birlikte kavurun.
Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın.
Sebzeli çeşni ve hazırladığınız mantıları ilave edip pişirin.
Tuz, nane ve kırmızı pul biberi ekleyip sıcak servis yapın
 
Üst