Karınca yumurtası yağını kullanmak caiz midir?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Soru

Vücudumuzun bazı bölgelerindeki kılların temizliği bizler için çok önemli bir esas, biliyoruz.Birçok bayanın en büyük ortak dertlerinden biridir, daha kısa sürede daha etkili temizleme metodları.Son zamanlarda Karınca Yumurtası Yağı diye bir ürünün varlığından haberdar oldum.Araştırmalarım sonucunda hakikaten yüzyıllar öncesinden kullanılan etkili ama az bilinen bir metod oldugunu gördüm.ancak tahmin ettiğiniz gibi bu yağ karıncanın yumurtalarından elde ediliyor.Bu ürünü kullanmak caiz midir?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;
Karınca yağı haram olmadığı için tüy dökümünde kullanılması da haram değildir. Ancak bu ilacı elde etmek için karınca yuvasına zarar verilmektedir. Bu bakımdan tavsiye etmiyoruz.

Başka bir yolu kalmaz da, ciddî bir sağlık sorununu gidermek için kesin bir ilaç olarak lazım olursa, olabilir.

Kılları almak için, başka temizleme yolları ve yöntemleri tercih edilmelidir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
 

toprak

Deneyimli Üye
Kademeli
Aşırı Tüylenmeye Bitkisel Çözüm, Tüy Dökücü Bitkiler

Şimdi de sizlere Ahmet Maranki’nin tüy dökücü formülü ve İbrahim Saraçoğlu’nun aşırı tüylenme sorunu için bitkisel çözüm önerilerinden bahsedeceğiz.

Ahmet Maranki Tüy Dökücü Formül
Malzemeler: 1 adet soğan,1 diş sarımsak ve siyah merhem. Siyah merhemi nerede bulabilirim diye merak edenlere baştan söyleyelim: siyah merhemi aktarlarda, hatta eczanelerde bulabilirsiniz.
Hazırlanışı: 1 adet soğanı ateşte iyi ısıtıp köz haline getirin. Sonra sarımsağı rendeden geçirin yani rendeleyin. Siyah merhem ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. İstemediğiniz bölgelerde bulunan tüylere sarımsak ve siyah merhemden oluşan bu karışımı ince bir tabaka halinde uygulayın. Bu ince krem tabakasının üstüne de önceden ısıtıp köz haline getirdiğimiz soğanı koyun. 30 dakika kadar bekletin.
1 hafta boyunca bu kürü her gün uygulayın.
İbrahim Saraçoğlu’nun tüylenme sorunu için önerileri nane kürü ve aslanpençesi

Nane kürü yapılışı: 1 yemek kaşığı taze nane ince ince kıyılır. Ağzınızda çiğneyin, sonra da iki-üç yudum su içerek naneleri yutun.
Nane kürü uygulama süresi: Bu uygulama 15 gün boyunca her gün yapılır. 15 gün dolduktan sonra bir kaç gün nane kürüne ara verin. Sonra yine 15 gün süre ile nane kürünü tekrar edin.
Nane kürünün faydası: İbrahim Saraçoğlu nane kürü hormonlarınızın normal seviyesine gelmesine yardımcı olacaktır. Nane küründen sonuç alamazsanız diğer tavsiyesi olan aslanpençesi kürünü deneyin.

İbrahim Saraçoğlu Tüylenme İçin Testere Dişli Aslanpençesi Kürü


Bu kür adet düzensizliğine ve tüylenmeye karşı faydalıdır.
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst