Karataş:İsa yeryüzüne gelmeyecek diyor

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
9-Mustafa Karataş

5:00 dakikasında Hz.İsanın yeryüzüne geleceğini inkar ediyor

 
Moderatörün son düzenlenenleri:

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Yazık gerçekten bide alimim diye televizona çıkıyorlar.
Diyanet islam ansiklobedisindede aynı bilgiler var diyor.Okumayın arkadaşlar o zaman.
 

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
يَقُولُ : سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ : يَقْتُلُ ابْنُ مَرْيَمَ الدَّجَّالَ بِبَابِ لُدٍّ هَذَا حَدِيثٌ صَحِيحٌ

Resulullah(sav) : İbn Meryem (Meryemin oğlu İsa) , Deccali Lud kapısında öldürecektir.'' buyurmuştur.

Hâzâ Hadisun Sahîh.(Bu Hadis Sahihtir)

ثَابِتٌ بِالْأَحَادِيثِ الصَّحِيحَةِ وَالسُّنَّةِ الْمُطَهَّرَةِ وَاتِّفَاقِ أَهْلِ السُّنَّةِ وَأَنَّهُ الْآنَ حَيٌّ فِي السَّمَاءِ لَمْ يَمُتْ بِيَقِينٍ

Hz.İsa(as)'ın Semada hayy(diri) olduğu ve kesinlikle ölmediği Sahih Hadisler ile Mutahhar(Pak,Mübarek) Sünnet ile ve Ehli Sünnet'in ittifakı (görüş birliği) ile sabittir.

بَلْ عِيسَى عَلَيْهِ السَّلَامُ حَيٌّ فِي السَّمَاءِ وَيَنْزِلُ فِي آخِرِ الزَّمَانِ بِذَاتِهِ الشَّرِيفَةِ

İsa(as) Semâda hayy(diri)'dir.Ve Ahir Zamanda zatı şerîfi ile (yeryüzüne) inecektir.

وَلَا يُنْكِرُ نُزُولَهُ إِلَّا ضَالٌّ مُضِلٌّ مُعَانِدٌ لِلشَّرْعِ مُخَالِفٌ لِكِتَابِ اللَّهِ وَسُنَّةِ رَسُولِهِ وَاتِّفَاقِ أَهْلِ السُّنَّةِ


Hz.İsa(as)'ın nuzulunu ancak Şeriattan sapmış,saptıran,inatçı olan ve Allahın Kitabına,Resulunun Sünnetine ve Ehli Sünnetin ittifakına muhalif olan inkar eder.

[Avnul Ma'bûd,Şerhu Süneni Ebu Davud,4324]
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Murat Yazıcı

Deneyimli Üye
Kademeli
İmam-ı a'zam Ebu Hanife rahimehullah buyuruyor ki:

"Deccal'ın, Ye'cuc ve Me'cûc'un çıkması, güneşin batıdan doğması, İsa aleyhisselâmın gökten inmesi ve sahih haberlerde varid olduğu üzere diğer kıyamet alâmetleri haktır ve vuku bulacaktır." (el-Fıkhu'l-ekber)

Bu hususta burada yüzlerce âlimden nakiller yapılabilir; ancak aklı ve insafı olan için Ehl-i sünnetin reisinin bu ifadesi yeterlidir. Sadece "akademik bilgi" olarak, Yard. Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in şu sözlerini buraya almakta fayda görüyorum:

"Sahabeden otuz civarında insan Efendimiz (aleyhi’s-salâtu ve’s-selâm)a ref‘ ederek, ona dayandırarak İsa (aleyhi’s-selâm)ın kıyamete yakın yeryüzüne ineceğini çeşitli bağlamlarda nakletmişler. Kimi uzun, kimi kısa. Kimi olayın şurasını anlatmış, kimi burasını… Ama bütün hepsinin müşterek noktası odur ki İsâ (aleyhi’s-selâm) kıyâmete yakın yeryüzüne inecek. ... Otuz küsür sahâbî ve yetmiş küsür merfû‘ hadis, otuz küsür de sahâbî sözü olarak nakledilmiş rivâyet. Yüz küsür rivayet bugün elimizde sağlam olarak mevcut ki, Hz. İsâ (aleyhi’s-selâm) yeryüzüne kıyâmete yakın inecek,.... Otuz küsür sahâbî râvî… bu Sahâbe’den bize doğru gelirken her tabakada artarak, kabararak gelen bir silsile.. Yani Sahâbe tabakasında otuz ise bu rakam, onlardan nakleden Tâbiûn sayısında biraz daha artacak, râvî sayısı artacak. Onlardan nakleden Tebe-i tâbiîn sayısı daha artacak, derken bize kadar şüphenin gölgesinin bile düşmediği bir tevâtür olarak gelecek." (Dâru’l-Hikme – Şubat 2006)

Nitekim, Ahmed Davudoğlu'nun hazırladığı Sahih-i Müslim Tercüme ve Şerhi'nde şöyle yazılıdır:

"İsâ aleyhisselâmın âhir zamanda yeryüzüne ineceğini bildiren mütevâtir hadislere muaraza eden ve onun öldüğünü gösteren tek bir hadis yoktur. Kur'ân-ı Kerîm onun öldürülmeden göğe çekildiğini haber verirken ve Resulullah (sallallahü aleyhi ve sellem) kıyamete yakın yeryüzüne indirileceğini bildirirken onun ölmeyip hâlâ sağ bulunduğuna inanmak elbette her müslümana farz olur. Bunda şüphe eden bilicma' kâfirdir." (c.2, s. 571)
 

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
Zaten Hz.Muaviye(ra) ve Hz.İsa(as) konuları İslamda en mihenk(deneyen,ölçen) konulardır.Bunlar imtihan içindir.

Bakalım Ehli Sünnetler mi değiller mi diye bunlarla adamı çözebilirsin.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst