Notu Gizle
SORU'NU SOR cevabını size iletelim. Soru sormak için TIKLAYINIZ.

kalbura bastı

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve araf tarafından 29 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. araf

    araf KF Ailesinden Özel Üye

    Mesajlar:
    3.867
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    3.847
    [​IMG]

    MALZEMELER:

    500 gr un
    250 gr margarin
    50 gr irmik
    2 adet yumurta
    150 gr p.şekeri
    1,5 paket kabartma tozu
    az vanilin veya limon kabugu

    ŞERBETİ:
    1 kg su
    1 kg şeker
    çeyrekl imon

    HAZIRLANIŞI :
    Şerbetin hazırlanması:
    su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.

    Hamurun hazırlanması: unu tezgaha döküp ortasını açın diger malzemeleride unun ortasına koyup yogurun. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 15-20 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün. Afiyet olsun...
    __________________alıntı...
     
    Sponsorlu bağlantılar
  2. FERASETLİ

    FERASETLİ KF Ailesinden Özel Üye

    Mesajlar:
    8.341
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    1.017
    :gula::birinci::tşk:eline sağlık
     
  3. *TuanA*

    *TuanA* Vip Üye Özel Üye

    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    1.017
    Ben tarifinden çok kendisini merak ettimm :) googledan baktımda çok güzel görünüyorr
    Teşekkürler...
     

Sayfayı Paylaş