İsteksizce Kılınan Namaz Kabul Olurmu ?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
İsteksizce Kılınan Namaz Kabul Olurmu ?
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
İstemeyerek kılınan namaz kabul olmaz diye bir hüküm var mıdır?

İstemeyerek kılınan namaz kabul olmaz diye bir hüküm yoktur.

İnsan her zaman isteyerek şevkle namaz kılamayabilir. Sıkılarak dahi olsa namaz kılmak gerekir. Bir namazın kabul olup olmadığını ancak Allah bilir.

İstemeyerek de olsa kılınan namazların kabul olduğu konusunda hüsnü zanda bulunmak gerekir.İnsan nefis taşıdığı için her zaman namazları isteyerek kılamayabilir. Nefis daima kötü şeyleri arzu eder. İnsan nefsinin arzularından dolayı mesul olmaz. Yeterki bu arzuları fiiliyata dönüştürmesin.


İnsan nefsin istememesine karşı ısrarla namaz kılması da bir nevi cihaddır. Nefisle yapılan cihad en büyük cihaddır.

Bu sebeple namazım kabul olmaz diye endişe etmemiz yersiz bir endişedir.Hem senin namazın nerde hakikat-ı namaz nerede diyen insanın nefsinin ve şeytanın desisesine en güzel cevaptır


Sakın deme, "Benim namazım nerede, şu hakikat-i namaz nerede?" Zira, bir hurma çekirdeği, bir hurma ağacı gibi, kendi ağacını tavsif eder. Fark yalnız icmal ve tafsil ile olduğu gibi; senin ve benim gibi bir âmînin-velev hissetmezse-namazı, büyük bir velînin namazı gibi şu nurdan bir hissesi var, şu hakikatten bir sırrı vardır-velev şuurun taallûk etmezse. Fakat derecâta göre inkişaf ve tenevvürü ayrı ayrıdır. Nasıl bir hurma çekirdeğinden tâ mükemmel bir hurma ağacına kadar, ne kadar merâtip bulunur. Öyle de, namazın derecatında da daha fazla meratip bulunur. Fakat bütün o merâtipte, o hakikat-i nuraniyenin esası bulunur.
 
Üst