İsrail'den Ramazan işkencesi!

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
İsrail yönetiminin Ramazan’ın girmesiyle birlikte esirlere uyguladığı baskıları artırdığı ve ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Müslümanlara kantinde fiyatları oldukça yüksek tuttuğu ifade edildi.

İsrail zindanlarında yatan Filistinli esirlerin dışarıya ulaştırmayı başardığı mektup, cezaevi idarelerinin Ramazan ayının girmesiyle birlikte esirlere uyguladığı baskıları göz önüne serdi.

Ofer Cezaevi`nden gönderilen mektupta, cezaevi yönetiminin Filistinli esirlerin avluda toplu halde namaz kılmasına izin vermediği ve bu nedenle esirlerin dar ve kalabalık koğuşlarda zor şartlarda namazlarını kıldıkları bildirildi.

Yıllardır İsrail zindanlarında yatan esir Muhammed Bilal, İsrail zindanlarının Ramazandaki durumu hakkında bilgi vererek, esirler arasında Ramazan sevinci yaşandığını fakat esirlerin yiyecek içecek temin ettikleri tek yer olan cezaevi kantininde fiyatların aşırı pahalı olduğunu ifade etti.

Bilal, cezaevi kantinindeki fiyatların dışarıya oranla kat kat fazla olması nedeniyle Esirler Bakanlığı ile ailelerin esirlere sağladığı yardımın esirlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini belirtti.

Filistinli esirlere aile ziyaretinin yasaklanması nedeniyle esirlerin giysi ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarını da kantinden yüksek fiyatlarla gidermek zorunda kaldıklarını kaydeden Bilal, Ramazan ayında esirlerin cezaevi kantininden alışverişlerinin arttığını ifade etti.

En-Nakab gibi bazı cezaevlerinde hava sıcaklığının işkenceye dönüştüğünü söyleyen Bilal, Ramazan ayında buna dayanabilmenin güç olduğunu ifade etti. Esirlerin insan hakları örgütlerinden cezaevlerinde toplu halde namaz kılmalarına izin vermesi için işgal yönetimine baskı yapmasını istediklerini aktardı.

HaBertaraf
 
Üst