İslamın şartı kaçtır ?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
İslamın şartı kaçtır ?


Bu konu hakkında bilgilendirimisinz?
 

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
İslam'ın şartları 5 adettir. Bu şartlar İslam dininin direği niteliğindedir.

1. Kelime-i şehadet getirmek

"Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve resüluhu" demek. Manasi sudur: "Ben şehadet ederim ki, (Yani gormus gibi bilirim ve bildiririm ki) Allah'tan baska ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resuludur." Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamini kabul etmek, inanmak ve hepsini beğenmek demektir.

2. Namaz kılmak

Akıl balig olmus yani ergenliğe girmis akılli her müslümana gunde bes vakit namaz kılmak cok onemli bir farzdir. Namaz dinin diregidir. Namaz kılmamak en buyuk gunahlardan biridir. Kilmayanin imanla olmesi cok zordur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Namaz kılan kıyamette kurtulur, kılmayan perisan olur."

3. Zekat vermek

Nisap miktari yani borclarini dustukten sonra alacaklariyla beraber elinde 96 gram degerde, para veya ticaret mali olanin kirkta birini zekat vermesi farzdir. Meyve ve tarla mahsulunun de onda birini fakire vermek farzdir. Bu onda bir zekata da usur denir.

4. Oruç tutmak

Ramazan ayinda, bir ay oruç tutmak farzdir. Tutmamak buyuk gunahtir.

5. Hac etmek

Mekke-i mukerreme sehrine gidip gelinceye kadar, geride biraktigi coluk-cocugunu gecindirmeye yetisecek maldan fazla kalan para ile oraya gidip gelebilecek kimsenin, omrunde bir kere, Kabe-i şerifi tavaf etmesi ve Arafat'ta durması farzdır.
 
Üst