İp Nedir Nasıl Değiştirilir?

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
IP Adresi Değiştirme & IP Adresi Nasıl Ayarlanır & Nasıl Ip Adresi Değiştirilir
external-ip-adress-k.png
IP adresinizi değiştimeye yada ayarlamaya çalışmadan önce IP Adresinin ne demek olduğunu ne işe yaradığını öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer IP Adresi hakkında herhangi bir bilginiz yok ise lütfen buraya tıklayınız.

İp adresi nasıl değiştirilir, nasıl ayarlanır konusu herkesin aradığı ve en sık sorulan sorulardan biridir. Ancak bilinmesi gereken en önemli hususlardan biri ise ip adresinin local (Lokal) ip adresi ve external (İnternet) ip adresi olmak üzere 2 çeşidinin olduğudur. Şimdi bu iki farklı ip adresi hakkında biraz daha bilgi edinelim;

1) External IP Address (Dış IP Adresi) & İnternet IP Adresi
External IP Adresini (İnternet IP Adresi) basitçe açıklamak gerekirse modeminizin internete çıkabilmesi için ISP tarafından (ISP: İnternet servis sağlayıcısı yani interneti satın aldığınız firma) otomatik olarak verilen statik yada dinamik ip adresine denir. External IP Adresine günümüzde internet ip adresi, dış ip adresi de denilmektedir. İnternet ip adresinin 2 türü mevcuttur bunlar Statik IP Adresi ve Dinamik IP Adresi'dir

Statik IP Adresi Nedir?:
Statik IP Adresi sabit IP adresi anlamına gelmektedir.
Dinamik IP Adresi Nedir?:
Dinamik IP Adresi değişken IP adresi anlamına gelmektedir.

- İnternet IP Adresi Nasıl Değiştirilir?
Eğer internet satın alırken yada daha sonrasında statik ip talebinde bulunduysanız internet ip adresinizi modeminizden yada bilgisayarınızdan yapacağınız herhangi bir ayarla değiştiremezsiniz. Statik IP adresi olan networklerde farklı bir ip adresiyle internete çıkmak istiyorsanız proxy kullanabilir yada internet hizmetini satın aldığınız firma (Örn: TTNET) ile görüşerek yeni bir statik ip adresi talebi veya statik ip adresinizin iptali gibi işlemler yaptırabilirsiniz.

Proxy yöntemiyle farklı bir internet ip adresi ile internette dolaşmak için öncelikle Proxy Nedir ne işe yarar gibi sorularına çözüm bulabilmek için buraya tıklayarak proxy'ler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Dinamik ip adresi kullanıyorsanız modeminizin arayüzüne girerek modeminizin ADSL, VDSL, Hipernet, G.SHDSL hattınızın PPPOE bağlantınızı kesip yeniden bağlanarak yada modeminizi açıp kapayarak ip adresinizi değiştirebilirsiniz. Bu iki işlemden herhangi birisini yapmanız durumunda ISP Firmanız modeminize o an boşta olan kendi ip havuzlarından herhangi bir ip adresini modeminize verecektir.

- İnternet IP Adresi Neden Değiştirilir ? & Neden Değiştirmeliyim ?
Normal şartlarda internet ip adresinizi değiştirmenize gerek yoktur. Ancak kimi durumlarda kullanıcılar internet ip adreslerini değiştirmek istemektedirler bu sebeplerden başlıcaları; rapidshare, hotfile gibi saatlik limit koyan dosya paylaşım sitelerinden süre beklemeksizin downlaod yapabilmek, ip adreslerinin engellendiği yasaklandığı sitelere erişebilmek, karalisteye düşmüş ip adresinden kurtularak mail gönderebilmek gibi nedenleri sayabiliriz.

2) Local IP Adress (Lokal IP Adresi) & İç Network IP Adresi
Lokal IP adresi diğer adıyla iç network ip adresini basitçe açıklamak gerekirse bilgisayar, ip yazıcı, cep telefonları, tabletler gibi ağınızda bulunan cihazların modem tarafından otomatik olarak yada kullanıcı tarafından el ile verilmiş ip adresleridir. Daha fazla bilgi için IP Adresi Nedir? sayfamıza bakabilirsiniz.

- Lokal IP Adresi Nasıl Ayarlanır & Nasıl Değiştirilir:
Windows 7 de Ip Adresi Nasıl Değiştirilir?
 
Üst