İnsan dinlediği nasihatten neden fayda görmez.

kalpteniman

KF Ailesinden
Özel Üye
İNSAN DİNLEDİĞİ MANEVİ SOHBETTEN HAZ ALMASI İÇİN KALBİNİN TERTEMİZ OLMASI LAZIM

Paslanmış demiri boyamanın bir faydası olmaz çünkü kısa zaman sonra demiri saran alttaki paslar kabarır ve sürülen boyayı kaldırır atar.

Evvela demiri saran paslar zımpara yapılır temizlenirse sürülen boya uzun zaman kalıcı olur.

Bakır bir kabın da içi tamamen temizlenmeden kalay yapılılırsa kalay tutmaz.
Ancak temizlendikten sonra yapılan kalay kalıcı olur.

Rutubet almış bir duvar da aynı, rutubetten kabarmış olan yerler kazınmazsa yapılan badana kısa zaman sonra kabarır ve dökülür çekilen zahmete yazık olur.
İnsan üzerinde düşündüğümüzde ise, vücudun herhangi bir yerinde çıban çıktığı zaman, o çıbanın kuruması için iltihapların temizlenmesi ondan sonra faydalı olduğu bilinan melhemin sürülmesi lazım ki, orada bulunan hastaık yok olsun.

Manavi hasta da öyle, manevi hastalıktan kurtulmak için de pişmanlık duymak ve devamlı tevbe edip kalbi saran şeytani vesveselerin vücudu terk etmesini sağlamak lazım.
Şeytani ve şehvani görüntüler kalbi ve gözleri istila etmiş ise o insan manevi sohbetlerden gerktiği gibi istifade edemez.

Çünkü onun kalbi de aklı da başka yerde.
Ancak kalbini şeytani düşüncelerden gözlerini şehvani görüntülerden midesini haram yeme içmelerden koruduğu takdirde dinlediği ve okuduğu her manevi sohbetlerden gıdasını alır.
İşte, kendini koruyan maneviyatı kuvvetlenen bir insan da, gün gelir h.z. Allahın sevdasına tutulur.

Bu hale gelen insan yaptığı ibadetleri o yüceler yücesi sahibine yakıştıramaz hep eksik olarak görür ve her defasında daha iyisini yapmaya gayret eder.

H.Z. Allah c.c. cümlemizi bu manevi durumda olan kullarından eylesin.

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED. __YANLIZ

HZ.ALLAH C.C KORK Akl-ı selim sahibi ol. Aklını kullan.Yalancı olma,hakikatın hılafını söyleme 'Ben İzzet ve Celal sahibi Allahdan korkuyorum'diyorsun. Halbuki sen Onun gayrinden korkuyosun.Cinden de,İnsandan da,Melekden de korkma. Gerek konuşan ve gerekse sükut eden canlıların hiçbirinden korkma. Dünya azabından da korkma,ahiret azabından da korkma.Sadece ve yanlız,azab ile azab edecek olan (ALLAH) dan kork

Kalpteniman.
 
Üst