İmsakye hakkında

Bİtakat

Deneyimli Üye
Kademeli
Hiç bir trafik kazasında veya herhangi bir kazada hayatını kaybeden insanların veya sakat kalan insanların oranının yanlış mudahaledenin neden olduğu ölüm oranını hiç araştırdınız mı? Ülkemizde yapacağınız bu ve benzeri bir araştırmada dehşete düşmenize neden olabilir.

Bir tarfik kazasında ki ilk ölümlerin dışında gerçekleşen ölümlerin büyük bölümü yanlış tıbbi mudahalelerdir.Dışarıdan yardım etme iç güdüsü ile gerçekleşen bu yardım etme gayreti kazazedenin ya sakat kalmasına yada ölmesine neden olduğu bilinen bir gerçektir.

Amacı tamamen iyi niyetli olup yaralıya yardım etmeyi amaçlasada yaralıya fayda vermediğini hastanın hayatını kaybetmesi veya sakat kalması ile görmekteyiz.

İlahi rahmetin derya olup sağnak saganak üzerimize ineceği bereket ayı diye bilinen ramazan ayında iftar veya imsak saatlerinin basıldığı imsakiyeler üzerinde mevcut ayet, sure, hadis veya kutsi değer taşıyan nesnel objelerin fazla veya bilinçsizce basılması ile yüz binlerce ayet veya surenin olduğu imsakiyeler her tarafa (ayak altına ) atılmakta. İyi niyetle çıkılan bu yolda ilahi degerler ve metinler kıymetsiz yazı misali ayaklar altına alınmakta.

Ramazanı şerifin yaklaştığı şu günlerde çevremizde basmaya niyet eden kardeşlerimizin çevrelerini uyararak ilahi metinlerin ayaklara düşmemesi için hassas davranmasını rica ediyorum. İmsakiyelerde mevcut resimlerin sadece manzaradan oluşmasını; yapılacak özlü sözlerin ilahi metin dışındaki söylemlerin olması gayretini ve özenini gösterilmesi rica olunur

BE'dualar
 
Üst