İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye

20101222221328.jpg

İLK YARDIM ÇANTASI



İlk yardım uygulamaları için, evde, okulda, iş yerinde, arabalarda, fabrikada, havaalanında, tren istasyonlarında ve diğer tüm aklımıza gelebilecek her yerde ilk yardım çantası bulundurulması gerekmektedir.



İlk yardım çantası direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebileceği yerden uzak, ne çok nemli ne de kuru bir yerde tutulmalıdır. Mutfak ya da banyo ilk yardım çantasının bulundurulması için uygun bir ortam değildir.


Evde yaşayanların ilk yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir. Kullanılan malzemelerin sayılarını yeniden tamamlamak ve yerine koymak çok önemlidir. Son kullanma tarihi olan ve tüketilen malzemeleri yenilenmeli ve temiz bir şekilde muhafaza edilmelidir.

images


İlk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler şunlardır:

Turnike:
Kol ve bacak gibi organlardaki kanamaları durdurmak için kullanılan, örgülü yapıda bir malzemedir. En az 50 cm uzunluktadır.

Steril gazlı bez:
Genellikle 30 x 50 cm boyutunda örgülü, ince gözenekli ve pamuktan yapılmış steril özellikli malzemedir. Kanamalı veya yaralı bölgenin üzerine konularak kullanılır. İlk yardım çantasında en az beş adet bulundurulur.

Büyük sargı bezi:
10 cm eninde, 3-5 metre boyundadır. Yara üzerindeki gazlı bezin yerinde tutulmasında ve kırıkların sarılmasında kullanılır. İlk yardım çantasında iki adet bulundurulması gerekir.

Hidrofil pamuk:
Pansuman malzemesi olarak yaranın üzerine konulan gazlı bezin üstüne konularak kullanılır. Gazlı bezin üstünü besler ve sızan kanın akmasını önler. İlk yardım çantasında bulunması zorunludur.

Plaster:
Bir yüzeyi yapışkan banttır. Yara üzerine konulan gazlı bezin yerinde kalmasını ve sargı bezinin açılmasını önlemek için sa-bitleştirici olarak kullanılır.

Plâstik örtü:
200 x 250 cm boyutlarındadır. Bu örtünün bir yüzü turuncu ve ışık yansıtıcı özellikte olmalıdır. Plâstik örtü, yaralının altına veya üstüne sermede kullanılır.

Makas:
Yaralının giysisini kesmek için kullanılır. Makas, paslanmaz çelikten olmalıdır.

Üçgen sargı:
Eşkenar üçgen biçiminde hazırlanmış sargı bezidir.

Esmark bandı:
Kol ve bacaklardaki büyük kanamalı yaralarda, kanı durdurmak için esmark bandı kullanılır. Kanayan yerin üst kısmı bu bantla sıkıca sarılarak kanama durdurulur.





Malzemenin adı Miktar
1.Suni solunum maskesi1 Adet
2.Büyük sargı bezi (10 cmX3-5 cm)2 Adet
3.Steril hidrofil gaz bezi (10x10 cm 50 lik) 1 Kutu
4.Üçgen sargı bezi3 Adet
5.Hidrofil pamuk (70 gr)1 Paket
6.Flaster1 Adet
7.Çengelli iğne 10 Adet
8.Makas1 Adet
9.Elastik bandaj (6-8 cm enli)1 Adet
10.Yara bandı10 Adet
11.Tıbbi eldiven2 Çift
12.Açık renk plastik örtü1 Adet
13.Not defteri1 Adet
14.Kurşun kalem1 Adet
15.İlk yardım el kitabı 1 Adet
16.El feneri1 Adet
17.Düdük 1 Adet
18.Cımbız1 Adet
19.Malzeme listesi1 Adet
20.Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet


 
Üst