Iftira orucu gecersiz kılar

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
(Ey Muhammed) De ki: "Eğer Allah'ı Seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin,günahlarınızı bağışlasın.Allah Gafur'dur,Rahim'dir."(Al-i İmran 31)


Rasul Size Ne Verdiyse Alın.Size Neyi Yasak Etiyse Ondan Sakının Allah'tan Korkun. Çünkü Allah'ın Azabı Çetindir.(Haşr:7)


Konu:İFTİRA, ORUCU GEÇERSİZ KILAR

293.Hadis:



Ebu Hureyre (r.a)'den Rasulullah (s.a.s)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

«Kim ki yalan söylemeyi ve yalan ile amel etmeyi bırakmazsa Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına hiç kıymet vermez.»

(Buhari)


HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

- Oruç hakkıyla yerine getirildiğinde nefsi kontrol altına almak için en etkili yoldur. Nefsi terbiye eden oruç sadece yemeden, içmeden kesilme ve cinsi münasebetten uzak durma değildir tabiki. Oruçlu kimse kötü söz kullanmaktan, yalan söylemekten, tartışmaktan ye boş konuşmalardan da uzak durmak zorundadır. Aksi halde oruç asıl gayesine ulaşmış olmaz. Çünkü orucun gayesi nefsin zaaflarından kaynaklanan tüm duygu ve amelleri kontrol altına alarak nefse her an Rabbini hatırlatmaktadır. Oruçlu iken söylediklerini ye yaptıklarını nefsinin yönlendirdiği olaylar karşısında ilahi yasaklar çerçevesinde tavır takınamayan kimsede orucun hayra yönlendirici fonksiyonu etkili değildir. Bu ise oruçtan kazanılacak ecrin azalması yada tamamen kaybedilmesi demektir.


alıntı
 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
Oruçlu iken söylediklerini ye yaptıklarını nefsinin yönlendirdiği olaylar karşısında ilahi yasaklar çerçevesinde tavır takınamayan kimsede orucun hayra yönlendirici fonksiyonu etkili değildir. Bu ise oruçtan kazanılacak ecrin azalması yada tamamen kaybedilmesi demektir:tşk::gula::gula::gula:
 
Üst