Notu Gizle
SORU'NU SOR cevabını size iletelim. Soru sormak için TIKLAYINIZ.

İçli Köfte

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve Kraliçe tarafından 2 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. Kraliçe

    Kraliçe KF Ailesinden Özel Üye

    Mesajlar:
    6.892
    Beğenileri:
    275
    Ödül Puanları:
    8.742
    [​IMG]

    20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
    Yarım çay kaşığı tuz,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    Yarım çay kaşığı tozbiber,
    Yarım çay bardağı pulbiber,
    150 gr. az yağlı kıyma,
    100 gr. soğan,

    Hamurun İçindekiler:

    50 gr. simit(köftelik bulgur),
    25 gr. çiğ köftelik et,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    20 gr. haşlanmış patates,
    Yarım çiğ yumurta,
    1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,,


    HAZIRLANIŞI:

    ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

    HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

    KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.
     
    Sponsorlu bağlantılar
  2. __DURU__

    __DURU__ KF Ailesinden Özel Üye

    Mesajlar:
    295
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    7


    üffff görünüş muhteşem.eminim lezzet de bir o kadar vardır:spr::tşk:
     
  3. Fatımatuzzehra

    Fatımatuzzehra Kıdemli Üye Kademeli

    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    5
    Çokkk spr yha anneme söliyimde yapsınnn:D
     

Sayfayı Paylaş