İçli Köfte Tarifi

ma'vera

Emektar
Özel Üye

İçli Köfte Tarifi içli köfte nasıl yapılır tarifi ve gerekli malzemeler resimli anlatım.



İÇLİ KÖFTE

Malzemeler:

Bir su bardağı ince köftelik bulgur ( kaynar su ile ıslatılmış )
Bir su bardağı un
Bir yumurta
Bir çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Nane
Karabiber
İç harcı:
300 gr. Dana kıyma
Bir adet kuru soğan( küçükse 2 tane de olabilir)
Bir adet domates ( suyu ve çekirdekleri alınmış )
İki çorba kaşığı zeytinyağı ( Aslında içli köftede katı yağ kullanılır ama ben mümkün oldukça katı yağ kullanmıyorum. Daha sağlıklı ve donma özelliğine sahip olduğu için zeytinyağını tercih ediyorum.)
Tuz
Karabiber

Yapımı:
Kullanılmadan önce yağının donmuş olması gerektiğinden ilk olarak harcın hazırlanması gerekiyor. İnce doğranmış kuru soğan zeytinyağı konmuş tencereye alınır ve ocağa konur. Soğanlar pembeleşince kıyma ilave edilir ve ara sıra karıştırılarak pişirilir. Pişmeye yakın domatesler de konur . Bir kaç dakika sonra kapatılır ve baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır. Soğuyunca buzdolabına ( Sıfır derece bölmesine ya da dondurucuya ) konur.

Daha sonra geniş bir kaba hazırlanmış bulgur , un ,tuz , yumurta , nane , karabiber ve salça konur . Biraz su ilavesiyle özlü bir hamur elde edilir. Bu ölçüden yaklaşık 1o adet köfte çıkıyor.( tabi yapacağınız büyüklüğe de bağlı) Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır ve ıslatılmış el ile yuvarlanır. Avuçta iken İşaret parmağı ile hamurun içi oyulur. Harç konur ve gene avuçta çevirerek kapatılır.

[video=youtube_share;oYbPE7BSsGs]http://youtu.be/oYbPE7BSsGs[/video]

Hepsi bitince kaynamakta olan tuzlu suya atılır. Pişince köfteler su yüzüne çıkacaktır. Kevgir yardımıyla çıkartılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun…..



 
Üst