Hüznümün noktalı bir-gülü

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
huznumungulupc6.jpg

Hüznümün noktalı bir-gülü

Sayıklamalar…
Sen desen ki bir dalgadır
Ben derim ki bir ateş
Bu yüzden ateş ve suyu
Aynı kasede sunuyorum

İçinde hüzün olmazdı ya.Bir bir yazılmazdı ya.Nehirleri sonra gemileri ve ardından limanları yakmazdı ya.Bu hüzün sesinde durulmazdı ya.Yar.Yine de bahar.Yine de gece düşleri.Yine de muamma.Yar.İçinde sesin.Soluğunda ismin.Bakışında esişin.

Vurdum kıyısına denizlerin.Kumlar boşaldı ellerimden.Saatin dakikaları her biri bir kum zerresiyken ve kayarken avuçlarımın arasından,sana gelmek için atıldığım yollarda takılmak…Yar…Yine de baharı çizip,koynunda bir çocuğun cesareti ile atılmak kimsesizliğin fizan hecelerine,sana gelmek…Sana gelmek bütün çocukluğumu büyütmektir.Al hece hece bağrına.Sana çocukluğumun büyümeye hazır gülümseyişleriyle geliyorum.İçimde hercai düşler.Her baharı görünce yeniden açılan.Al.Bu sessizliğin sermestliği suyun azizliğinden içime akan nehirlerdendir.

Vardı da yoktu.Yoklukta varlıktı.İsimde bir giriş.Alfabede elif…Ve hüzün.Aşktı da hem gözlerin değmediği bir andı.Zamanlarda bir yıldı.Yıllardan bir asır.Sıcaktı.Gündü .Geceye yıldızdı.


En çok da benim sancılarım
Dökülün yerlere boncuk boncuk
Saçılın gençliğimin anlarına
Yankılansın sesleriniz.
Mavi,yeşil,siyah, mor
Renk alayları
Dökülün etrafa
Beyaz beyaz

Ey hüznümün noktalı bir-gülü! Sesim ol.Yüreğimin kavi duraklarında. Yankılansın her anışımda yüreğimin boşluğunda ismin….

Sevgili kayıp çocuklar sokaklarını arıyorlar eylüle cemre dokunan zamanlarında. Durup durup yakıyorum anlarımı.Aynaları m diz boyu siyahlık.Belki de bu yüzden dağınıktır saçlarım.Korkuyorum şimdi bahara dokunmaya.Eylü le çalıyorum renkleri.Sarı dan bir hüzne bürünüyor matemim.

Sevgili içimde cemreler yusuf diye atıyor.Yarımdan kırık bir ezgi.Uyanıyorum da ellerimde kalmış muştularım.Gizlenmiş liğin avareliğinde sabrım çatladı.Yoruldum ki bir eylül uyandı gözlerimde.Birikmiş bütün düşlerimi koşuyorum kaçarcasına geceden.Çatlası n istersen yüreğimden akan yaşım.

Ey hüznümün bir-gülü

Sana dua dua biriktim de öylece bekledim.Şimdi yüreğimin kavi parmaklı zindanlarında hercailerin açmasını bekliyorum.Ya gelip bahardır dersin.Ya da hazandır deyip gidişlerde kalırsın.

....

B.Can
 

Zeynebül-Kübra

KF Ailesinden
Özel Üye
Çok güzeldi ablamm çokk..ALLAH razı olsun..:gula:

Ey hüznümün bir-gülü


Sana dua dua biriktim de öylece bekledim.Şimdi yüreğimin kavi parmaklı zindanlarında hercailerin açmasını bekliyorum.Ya gelip bahardır dersin.Ya da hazandır deyip gidişlerde kalırsın.
 
Üst