Hidayet..

iNŞiRaH

Uzman Üye
Kademeli
AZN7wsuV4o89qt7xWqEwCbkOo1_500.jpg



Bir insan, ne kadar kötülük işlemiş olursa olsun, yine de gönlünde iyi bir insan olmak özlemini duyar. İnsanın hidayete gelme arzusundan, yüreğinde bu güzel duygunun uyanmasından ümidimizi kesmememiz gerekir. Çöplükte bir gülün gülümsemesi, sisler içinde bir güneşin görünmesi her zaman mümkündür.



İmam Gazali
 

eternafelicity

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
Bir kul tekrar tekrar günah işler ve her defasında, "Allahım! Benim günahımı bağışla!" der.
Allah da: "Kulum günah işledi, affedecek ya da sorumlu tutacak bir Rabbinin bulunduğunu bildi Haydi istediğini yap! Ben seni bağışladım!" buyurur.
Ebû Hureyre radıyallahu anh / Buhârî
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
  • Fatiha Suresinde “Bizi sen hidayete erdir” duası, hidayet vermenin, yani dosdoğru yolda, Kur’an yolunda istihdam etmenin, Allah’a ait olduğunu gösteriyor.

  • Resulüm! Sen sevdiğini/istediğini hidayete erdiremezsin, fakat Allah dilediğini hidayete erdirir” (Kasas, 28/56) mealindeki ayette açıkça ifade ediliyor ki, insanları doğru yolda istihdam etmek Allah’a aittir.

  • Kıyamet günü cennet yolcusu olanlar; “Bizi bu yola ileten/bu yolda istihdam eden Allah’a hamd olsun. Eğer O, bizi bu yola sevk etmeseydi, biz –kendi başımıza- asla bu yolu bulamazdık” (Araf, 7/43) diyeceklerdir. Dünyadaki iman ve Kur’an yolundaki bütün hizmetlerinin ve kulluklarının bir şükrü olarak Allah’a hamd edeceklerini bildiren Allah, hidayet işinin Allah’ın bir lütuf ve ihsanı olduğunu ders vermektedir.
/sorularla risale
 
Üst