Hesabınızı Yalnız Bırakmayın

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
YALNIZ BIRAKMAYIN


Fiziksel güvenlik olmadan sisteminiz güvende sayılmaz. RFC1244,Site Security HandBook dokümanında şöyle bir ifade yer alır: "... eğer bir sistem fiziksel olarak güvenli değilse sistemdeki başka hiç bir şeyin güvenli olduğu düşünülemez.” Bu nedenle önemli sistemler (sunucu, router, switch ...) kilit altında tutulurlar.

Kullanıcılarında bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor. Sisteme login olduktan sonra sistemi yalnız bırakmayın. Şifreli ekran koruyucuları kullanın, logout olun ya da bilgisayarınızı lock edin. Kötü niyetli biri siz yokken yasak bazı işleri sizin kullanıcı adınızı kullanarak yapması mümkündür. Ek olarak sizin sahip olduğunuz hakları kullanarak bilinmemesi gereken bilgileri öğrenebilir, silebilir, değiştirebilir. Bu da sizi tahmin bile edemeyeceğiniz problemlerle karşı karşıya bırakabilir.

Örnek olarak: Bir işletmede Web erişimi için kullanılan I-gear sistemi. Internet için birçok makine ortak kullanımdadır, logout olmazsanız bir başkası bilerek ya da bilmeyerek sizin adınıza Internet'te dolaşmaya başlar ve işlediği tüm bilişim suçlarından siz sorumlu tutulursunuz.
 
Üst