Hedefiniz ne kadar NET ise

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
S.A.

Hedefleriniz ne kadar keskinse, yani ne kadar " TAM " veya " NET " ise sizin de o hedefi gerçekleştirmeniz o kadar kolay olacaktır..Yani hedefiniz yanınızda olucak.Siz yere düştünüz mü, hedefiniz sizi elinizden tutucak, kaldırıcak ve siz tekrar ayakta duracaksınız..

Üstteki sözcükleri biraz daha açalım, anlamlarını genişletelim.

Daha demin Türk Dili dersinde hocamız bize şu an güncel olan bir olayı anlattı.Türkiyenin az çok ne durumda olduğunu, bir petrol şirketinden sermaye olarak %50 ’ sini alacağımıza şu an %0.75 ’ ini aldığımızı, gerçekten durumumuzun zor olduğunu bahsetti.Türkiye yardımlaşma ile ayakta durduğunu söyledi.Birbirimize sosyal yardımlaşma ile şu an bu haldeyiz ve az çok da bir çok ülkeden daha iyiyiz.(Sizin de bildiğiniz gibi bir çok yardım kurumu var..)

Hoca derste o kadar çetin konuştu ki ben gerçekten çok sinirlendim.Ülkem neden bu halde dedim ? Daha iyi yerlere gelebilir dedim.Üzüldüm..

Ben bu ülke için birşeyler yapmalıyım dedim kendi kendime.Çalışmalıyım dedim..

Sonra dedim ki " Ben Başbakan olacağım." Bu ülkenin başına geçip, bu ülkeyi en güzel konuma getireceğim.(Çünkü o kadar hırslandım ve o kadar azimlendim bir anda)

Bu ülke için kendimi feda edeceğim.Ben öleyim, üstümden insanlar basıp geçsin.Ama önemli olan o ülkeye yaptığım hizmetlerdir, güzelliklerdir.Birisinin benim üstüme basıp geçmesi bana koymaz..Bana koyacak olan ülkeme yapılan ihanet olucaktır..

Sonra yurt’a geldim ve kantinde yemek yedim.Yemeği bitirdim ve 2-3 dakika dinlendim.Sonra içimden bir şey dedim ; (Aslında bunu ben söylemedim, içim bana bunu söyledi.)

- Hadi kalk ekrem.Sen başbakan olucaksın, çalışman gerek..

İşte hedefiniz ne kadar keskin olursa, yani ne kadar net olursa burada da gördüğünüz gibi o sizi uyarır.Sizi farkında eder.Sizin elinizden tutar.Ama " net " olursa..

Sonra düşündüm.Ben birden hedefimi değiştirdim ve hedefimi netleştirdim."BAŞBAKANLIK"

Bu hedef beni uyardı.Ama ben önceki hedefimde hayırlısıyla bir öğretmen veya bil. mühendisi olmak istiyordum.Bu hedef keskin mi? Hayır.Bu hedef net mi? Değil. İşte hedefiniz ne kadar tam olursa sizin için de o kadar iyi olucaktır..Yarım yamalaksa, hedefiniz de sizi yarım yamalak etkileyecektir.

Bir gün kendi kendinize konuşursunuz, ve emin olun benim içimden dediğim gibi dersiniz.Hedefiniz sizi ayakta tutar.

Son olarak ;

"Yıldızlara dokunamazsınız, ama karanlık gecelerde onlar size yol gösterir."

Hedeflerimiz, buradaki yıldızımızdır.

Mutlaka hedefinizi NETleştirin..

Saygılarımla,

Ekrem ÇELİK
 

YİĞİDO

Üye
Kademeli
Helal olsun hocam tebrik ediyorum sizi.............başarılar diliyorum.isterseniz cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz....siz hocam.......
 

YİĞİDO

Üye
Kademeli
Hocam sultan padişah demek AMA padişahlık bitti..şimdi demokraside bunlar var...hayırlısı olsun inş........herkesin hakkında.....

Valla hocam bir tıp adamıyla bilim adamı arasındaki farklardan daha fazla üstünlük için devrim yenilikler reformlar zaten şart...

Selametle ve dua ile.saygılarımla.....
 
Üst