Hassas Dişler İçin Tavsiyeler

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Dişlerde ortaya çıkan hassasiyet son derece rahatsız edici olabilir. Dişlerdeki bu hassasiyet özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek adına içtiğiniz soğuk içecekler ve yediğiniz dondurmayla kendini hissettirmeye başlar. Bazı durumlarda ise sıcak ya da asitli bir şeyler yemek hassas dişlerden kaynaklı ağrı ve sızıntıya neden olabilir. Eğer bu sıkıntıları yaşıyorsanız hassas dişlere sahipsiniz diyebiliriz. Plusdent Diş Kliniği Diş Hekimi Mehmet Kazandı birçok kişinin bu soruna sahip olduğunu belirtiyor ve dişlerde görülen bu hassasiyeti önlemek için önerilerde bulunuyor;

Ağız Hijyeninize dikkat edin; Plusdent Diş Kliniği’nden Mehmet Zahid Kazandı’ ya göre birçok insan dişlerinin yarısını fırçalıyor. Ancak dişlerinizi 2-3 dakika boyunca bütün dişlerinizi fırçaladığınızdan emin olarak fırçalamalısınız. Diş aralarına fırça ile ulaşamadığınızı düşünüyorsanız diş ipi kullanın. Böylelikle plak oluşum riskinden kurtulmuş olursunuz. Bunun yanında düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret edip dişlerinizi kontrol ettirip temizletmeniz sizi dişeti hastalıklarından koruyacaktır.

Uygun diş fırçası kullanın; Sert diş fırçalarıyla dişlerinizde istediğiniz temizliği gerçekleştirdiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak sert diş fırçaları diş yüzeyinde ciddi aşınmalara neden olurlar. Bu nedenle ağız ve diş yapınıza uygun diş fırçalarını tercih edin.
Hassas dişlere uygun diş macunu kullanın; Hassas dişler için üretilmiş çeşitli diş macunları vardır. Bunların düzenli olarak kullanılması büyük rahatlama sağlayabilir.

Yediğiniz ve içtiğiniz gıdalara dikkat edin; Özellikle asit içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Narenciyeler ve taze meyve suları,limon ve limon suyu diş hassasiyetine neden olurlar.
Floridli ağız çalkalama suları kullanın; Gün içinde floridli ağız çalkalama sularının kullanılması hem ağız hijyeninin korunması hem de dişlerde oluşan hassasiyeti önlemek için kısmen faydalı olabilir.

Dişlerinizi gıcırdatıyor ya da sıkıyorsanız tedavi olun; Günümüzde birçok kişi stresli hayat şartları yüzünden uykularında dişlerini sıkmakta ya da gıcırdatmaktalar. Bir kısmı da gün içresinde bu eylemi gerçekleştirmektedir. Bu durum bireylerde baş ağrısı, boyun ağrısı ya da eklemlerde ağrılarının yanında dişlerde hassasiyete neden olur. Bu gibi şikayetleri olan bir çok hastası olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı onlara gece kullanmaları için bir gece plağı verdiklerini böylece dişlerini sıkmayan hastaların dişlerindeki hassasiyetin zamanla azaldığını belirtiyor.



alıntı
 
Üst