Hâfızayı Kuvvetlendirmek İçin Okunacak Dua

milliemlak1907

Yeni Üye
Üye
Selamunaleyküm.

Yazılan dua :
يَا حَىُّ يَا قَيُّومُ فَلاَ يَفُوتُ شَيْءٌ مِنْ عِلْمِهِ وَلاَ يَؤُدُهُ

<<Ya Hayyü Ya Kayyûm Felâ Yefûtü Şey´ün Min İlmihî Velâ Yeûdüh.>>

Erbain-i İdrisiyye'de geçen ve İdris Aleyhisselam'a gönderilen 6.İsmi Şeriftir. bu isim gibi 40 ismi şerif(yada dua diyelim) var. Ve hepsinin çok büyük faziletleri ve etkileri var. Eğer düşünürseniz size tavsiyem Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu konu ile ilgili kitabi var.

İstanbul'da oturan arkadaşlar.Fatih Çarşamba'daki kitapçılardan (ismailağa cemaatinin merkezi) çok rahat temin edebilir. Çarşambaya Eminönünden otobüs kalkmaktadır. 90 numaralı Draman - Eminönü otobüsünün sondan bir önceki durağı ÇArşambadır. Bu otobüsle kolayca ulaşabilirsiniz.

İdrisiyye ile ilgili elbette internetten de yazılar bulabilirsiniz. ama Cübbeli Ahmet Hoca'nın kitabı hem daha derli toplu hem de daha güvenilir. Çünkü hoca bu konuda çok bilgili bir insan ve kendisinin araştırması sonucu eserlerini yazıyor.
 
G

Gülista

Ziyaretçi
Her işittigini aklında tutmak isteyen kimse, her gün 24 kere aşağıdaki duayı okur ve buna 40 gün devam ederse, hâfızası son derece kuvvetlenir.

Bu duayı bilhassa derslerinde cok başarılı olmak isteyen öğrenciler okurlarsa, Biiznillah Teala çok faydasını görürler.

يَا حَىُّ يَا قَيُّومُ فَلاَ يَفُوتُ شَيْءٌ مِنْ عِلْمِهِ وَلاَ يَؤُدُهُ

<<Ya Hayyü Ya Kayyûm Felâ Yefûtü Şey´ün Min İlmihî Velâ Yeûdüh.>>
 
K

Kadir Şanlı

Ziyaretçi
Arkadaşlar haram nazar nisyan verir, yani bakılmaması gereken günahlı haram şeylere bakmak unutkanlığa sebep olur, bu yüzden hafızanızı kuvvetlendirmek istiyorsanız gözünüzü haramlardan sakının.
 
Üst