Hafız Olabilmek İçin Ne Yapmalı?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Allahın en güzel selamları üzerinize olsun hafız olmak istiyorum hangi surelerin hangi ayetleri ezberlenecek acaba öğrenebilirmiyim
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Hadis
1- KUR’AN EZBER DUASI

Hz. Ali buyurdu ki: “Annem babam sana feda olsun ey Allah’ın Rasulü, Kur’an’dan ezberlediğim ayetleri çabucak unutuyorum, aklımda tutamıyorum.” Rasulullah da ona: “Ya Eba Hasan (Hasan’ın babası) bu konuda sana ve senin öğrettiğin kişilere faydalı olacak, öğrendiğin bilgiyi de aklında tutmanı sağlayacak şu kelimeleri öğreteyim mi?” dedi. O da: “Evet ya Resulullah, öğret!” dedi. Rasulullah da: “Cuma gecesi olduğunda, yapabilirsen gecenin son üçte birinde kalk ki, o vakit Allah’ın ve meleklerin şahid olduğu vakittir, o zaman yapılan dualar kabul edilir. Kardeşim Yakup da oğullarına ‘sizin için Rabbim’den bağışlanma dileyeceğim’ demiş ve “Cuma günü ne zaman” diye sormuştu ki, Rabbine dua etsin. Eğer yapamazsan, gecenin ortasında kalk, onu da yapamazsan gecenin baş kısmında kalk, sonra dört rekat namaz kıl. İlk rekatta Fatiha’dan sonra Yasin suresini, ikinci rekatta, Duhan suresini, üçüncü rekatta Secde suresini ve dördüncü rekatta Tebarake suresini oku. Teşehhüdden sonra Allah’a hamd ve senada bulun, bana ve diğer nebilere salat ve selam getir. Müminler için ve imanda senden önde olan kardeşlerin için de bağışlanma dile.

Bütün bunların arkasından da de ki: ‘Ey Allah’ım yaşadığım surece beni günahlardan arındır, beni ilgilendirmeyen şeylerden de uzak tut ve senin razı olacağın güzel görüş ve iyi amel nasib et. Ey göklerin ve yerin yaratıcısı olan Allah’ım bana Kur’an-ı Kerim’i öğrenmemi nasip ettiğin gibi onu ezberimde tutmamı da nasip et ve senin razı olacağın şekilde onu okumamı bana ihsan eyle. Ey göklerin ve yerin yaratıcısı olan Allah’ım Kur’an ile gözümü nurlandır, kalbime sevinç ve ferahlık ver, bütün benliğimle de onu yaşamayı nasip et, hak yol üzere sabit kalmamı senden dilerim. Şüphesiz ki güç ve kuvvetim sadece senin yardımın ve ihsanındandır.’ Bunları üç Cuma veya beş veya yedi Cuma yap. Allah’ın izniyle karşılığını alır, istediğini elde edersin.”

İbn Abbas dedi ki: Beş veya yedi hafta geçer geçmez Rasulullah aynı meclise geldi. Hazreti Ali: “Ey Allah’ın Resulü ben önceden yaklaşık dört ayet ezberliyordum, ama bunları okuduğumda hatırlamakta çok güçlük çekiyordum, şimdi ise kırka yakın ayet ezberliyorum ve sanki onlar benim gözümün önündeymiş gibi okuyorum. Önceden hadis dinlerdim ama sonradan istediğim zaman aklıma gelmez unuturdum. Şimdi ise çok hadis dinliyorum ve bir harfinde dahi hata yapmadan ezberden okuyorum. Allah Resulü şöyle buyurdu: “Kabe’nin Rabbi olan Allah’a yemin ederim ki Ali mümindir.”
 
Üst