Hadis-i Serif

secdegulleri

Üye
Üye
Ebu Hurayra radıyallahu anhu şöyle demiştir: “Resûlullah sallallahu aleyhi vesselm şöyle buyurmuştur mealen: ‘Kim bir müminden Dünya dertlerinden bir derdi giderirse ALLÂH ondan kiyamet gününün dertlerinden bir derdi giderir. Kim bir müslümanı sevindirirse Allah onu dünyada da ahirette de sevindirir ve kul kardeşine yardim ettiği sürece ALLÂH kuluna yardım eder.‘“ Bunu Muslim rivayet etmiştir
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
...Ebu Hüreyre (Radiyallahü anh)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Kim bir müslümandan dünya kederlerinden bir keder giderirse Allah ondan ahiret günü kederlerinden bir keder giderecektir. Kim de müslümanı örterse Allah onu dünya ve ahirette örtecektir. Ve kim bir fakir borçluya kolaylık gösterirse, Allah ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterecektir. Kul, (din) kardeşinin yardımında olduğu müddetçe Allah da onun yardımcısıdır. Kim bir yola giderek onda ilim ararsa, bu çalışması sebebi ile Allah ona Cennet’e giden bir yolu kolaylaştıracaktır. Allah’ın evlerinden birisinde toplanıp Kur’an okuyarak onu birbirlerine öğreten her cemaatı melekler ziyaret eder, onların etrafından dönerler, o toplumun üzerine iç huzuru ve rahatı iner, ilahi rahmet onları kaplar, katında bulunan melekler yanında Allah onları (övgü ile) anar. Ameli yüzünden geri kalan bir kimse nesebi (nin şerefi) ile sür’at alamaz.”
(İbni Mace/ 1. cilt/ syf.389)

yakubum elinizden geldikçe paylaşımlarda kaynak belirtmeye gayret edelim inşaAllah.
 
Üst