Hadis-i Kutsi

DoganKartal

Tecrübeli
Anlamı (içeriği) Peygamberimize Allah tarafından ilham edilen, ifade*lendirmesi (söze dökülmesi) Peygam*berimiz tarafından yapılan hadislere Hadis-i Kudsî denir. Bunların sayısı sınırlıdır.

Kutsi Hadisler
Bana ait olan senin ruhundur. Sana ait olan işlediğin amelindir. İkimizin arasında olan ise senin dua etmen, benim de duana karşılık vermemdir.
Ey âdemoğlu! Takva sahibi ol, beni tanırsın. Açlık çek, beni görürsün. Yalnız bana ibadete yönel, bana ulaşırsın. Amelini gösterişten temiz tut, sana muhabbet elbisesini giydireyim. Beni zikretmek için vakit ayır, seni meleklerimin yanında anayım.
Bir günah işleyeceğinde, günahın küçüklüğüne değil, onunla kime isyan ettiğine bak! Sana bir rızk verildiğinde, rızkın azlığına değil, onu sana kimin verdiğine bak.
Tedbir gibi güzel geçim, halka zarar vermekten kaçınmak gibi vera, edepten daha yüce bir muhabbet, tövbe gibi şefaatçı, ilim gibi ibadet yoktur.
Her kim ki bildiğiyle amel ederse Allah ona bilmediği ilimleri öğretir.
Her kim bir zenginin yanına çıkar ve ona sırf zenginliği sebebiyle tevazuda bulunursa dininin üçte biri gider.
Her kim dünya için hüzünlenir ve kederlenirse bana kızmış gibidir. kim bir musibetten şikâyette bulunursa benden şikâyette bulunmuş olur.
Ey âdemoğlu! ben ancak benim rızam için yapılan ameli kabul ederim.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Her kim ki bildiğiyle amel ederse Allah ona bilmediği ilimleri öğretir.

Allah razı olsun.
 
Üst