Hacıyı uğurlamak veya karşılamak duası

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Hacıyı uğurlamak veya karşılamak duası, hacca giderken okunacak dua. hacı uğurlaması.

hacpu.jpg


Eûzü bi’lâhimine’ş-şeytâni’r-racîm Bismi’llâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm

Hamd ve şükür, Arafat'ta duran hacıları tüm günâhlarından temizleyen ve selâmete kavuşturan Allah'a mahsustur. Salât ve selâm Arafat'ta ümmetinin günâhlarından arınması için Yüce Rabbına münâcaatta bulunan Peygamberimizin, O'nun temiz soyundan gelenlerin ve Kâbe'yi ziyaret edenlerin üzerine olsun.

Yüce Allah’ım!..

Cümlemizi dinî ve dünyevî, Kâbe’yi ziyaret emellerimize eriştir, imkânlarımızı kolaylaştır ve sevgili Hazret-i Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e kavuştur yâ Rabbi!..

Kâbe ve hacılar hürmetine bütün muradlarımızı en yakın zamanda yerine getir; Allah'ın emrine uyarak, Peygamberimizin aşkıyla tutuşarak Kâbe'yi ve Ravza-i Mutahhare’yi ziyaret eden kullarına sağlık ve selâmet ver yâ Rabbi!..

İslâm âleminin merkezi, Allah evi ve Peygamberimizin yeri olan Kâbe’yi ziyâret etmek, Zemzem suyundan içmek. Arafat'ta "Allahümme lebbeyk, lebbeyk" demek ve sonra da bütün günâhlarımızdan arınmak nasip eyle yâ Rabbi!..

Yüce Allah’ım!..

Zahir ve bâtın bütün günâhlarımızı afet; vakit verip haccetmek nasip et; peygamberimizin yüce şefâatina nâil et. Sa'yimizi meşkûr, günâhımızı mağfûr, amelimizi makbûl eyle yâ Rabbi!..

Hepimize yüce Peygamberimizin mânevi huzurlarına vararak O'nun mânevi hayatını teneffüs etmeyi, "salât ve selâm senin üzerine olsun ey Allah'ın Elçisi” demeyi nasip et yâ Rabbi!..

Bütün hacıların haclarım kabul ve mutber eyle; günâhlarını affeyle yâ Rabbi!..

Peygamberlerimizin şefaatinden mahrum bırakma, âmîn diyen dillerimizi Cehennem'de yakma ve bütün Müslümanları rahmetinle taltif eyle yâ Rabbi!..

Sübhâne Rabbike Rabbi’-izzeti amma yesifûn ve selâmün ale’l-mürselîn ve’l- hamdü lillâhi Rabbi’l- Âlemîn. EL -FÂ
 
Üst