Notu Gizle
SORU'NU SOR cevabını size iletelim. Soru sormak için TIKLAYINIZ.

Gül Tatlısı!!!!

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve __DURU__ tarafından 1 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. __DURU__

    __DURU__ KF Ailesinden Özel Üye

    Mesajlar:
    295
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    7
    [​IMG]



    GÜL TATLISI

    MALZEMELER
    2 su bardağı iri boy İrmik
    1 su bardağı Şeker
    1 su bardağı Yoğurt
    1 paket Kabartma Tozu
    1 paket Vanilya

    ŞURUP İÇİN

    3 su bardağı Şeker
    3,5 su bardağı Su
    1/2 Limonun Suyu

    YAPILIŞI

    Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır.
    Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
    Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır.

    Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır.
    Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır.

    Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.
    Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır.

    Afiyet olsun[​IMG]
     
    Sponsorlu bağlantılar

Sayfayı Paylaş