Garip Böcekler

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
7a5a4459b1_thumb.jpg


Böcek dünyası; garip, ilginç şekil ve davranışlarla doludur. Bazı böceklerin şekilleri ve bazılarının da davranışları çok gariptir.

Bazı kelebek tırtılları bir yerden bir yere giderken uzun bir yol boyunca peş peşe birbirlerini izlerler. Tanınmış bir Fransız doğa bilgini olan Henri Fabre, bu tırtılları içi yiyecek dolu bir kâsenin kenarına koymuş ve tırtılların birbirlerini izleyerek, kâsenin kenarında defalarca döndükten sonra açlık ve yorgunluktan bitkin bir duruma geldiklerini görmüştür.

Yaprak kesici arı, gül yapraklarından yuvarlak parçalar keserek bunları çürümüş ağaçlarda ya da toprakta kazdığı tünellere taşır. Burada bu yaprak parçalarından yüksük şeklinde yuvacıklar yapar ve daha sonra bunların içini çiçek tozları ile doldurur ve yumurtalarını bırakır.

Ağaçlarda yaşayan bazı karıncalar, yuvalarını birbirlerine diktikleri yaprakların içine yaparlar. Bu iş için birkaç karınca iki yaprağı uç uca tutar, diğer bir karınca ise, ipek salabilen larvasını getirir ve larvayı bir mekik gibi kullanarak saldığı İpekle iki yaprağın uçlarını birbirine diker.

Bu tür garip böcekler doğal, vahşi ortamın içinde yaşadıkları gibi evlerimizde veya işyerlerimizdede yaşayabilmektedirler. Bu tür böceklerden kurtulmak için ilaçlama yapma..

Alıntı
 
Üst