Filler birbirleriyle nasıl iletişim kuruyor?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Bazı hayvanların kendi aralarında kullandıkları özel bir iletişim sistemlerinin olduğunu biliyor muydunuz? Mesela filler.

73520.jpg


Amerika'da Stanford Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, bir filin ayağını yere indirdiği zaman meydana gelen titreşimler, onun diğer fillerle iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bir filin ayağını yere bastığında çıkardığı sesi o çevrede bulunan canlılar duyar. Ama aynı sesi yirmi otuz kilometre uzaktaki bir fil de duyar.

AYAKLARINI YERE VURUYORLAR

Afrika, Mısır ve Teksas'ta çalışmalar yapan araştırmacılar, fillerin yeraltındaki en ufak titreşimleri bile duyabildiklerini, bu nedenle de ayaklarını yere vurarak birbirlerinden haberdar olduklarını ortaya çıkarmışlardır.

Hadi, biz insanların mükemmel bir zekâsı var. Doğumdan ölüme kadar aklımızı geliştiriyor, okula giderek, öğretmenlerden yararlanarak, okuduklarımızı özümseyerek bilgimizi artırıyoruz. Peki filler bu anlaşma sistemini kimden öğrendi? Hangi sesin, hangi anlama geleceğini, ormanda birbirine karışan milyonlarca sesi de ayırt ederek nasıl belirliyorlar ve bundan yararlanarak nasıl haberleşebiliyorlar?

Bugün
 

Bitter

KF Ailesinden
Özel Üye
Boşuna büyük yaratılmadılar yoksa nasıl duyulsun ayak sesleri kilometrelerce uzaktan:)
 
Üst