Fetih 1453 Gitmeyin!

La Mekan

Üye
Kademeli
Dün Paylasacaktım, Çok Tepki Gelir Diye Paylasmamıstım, Bugüne Kısmetmiş

HERKES ELEŞTİRİSİNİ SAYGI ÇERVESİNDE YAPSIN LÜTFEN

Fetih 1453’e dikkat!

Herhalde biliyorsunuzdur...
Bugün veya yarın, “Fetih 1453” adlı bir film girecek vizyona... Filmin yapımcısı Faruk Aksoy, bu film için, epey “masraf” yapmış!..

Faruk Aksoy’u, bilenler bilir... Daha önce “Recep İvedik 1-2-3”ün yapımcısı... Yani, “gençlere kötü örnek olan” bir filmi yapıp, bundan epey para kazanan bir adam... Faruk Aksoy; aynı zamanda “şarap” ve “viski”den geri kalmayan bir adam...

Bunları söylüyorum ki; “Fetih 1453” filmine gitmeyi düşünürseniz, bir “beklenti” içine girmeyin!..

Çünkü bu film, zaten ilân edildiği gibi; bir “savaş ve aşk” filmidir...
Daha öz ifadesiyle, Kanuni Sultan Süleyman dönemini çarpıtan “Muhteşem Yüzyıl”ın bir “sinema versiyonu”dur!..

Demek istiyorum ki; “dinî” veya “tarihî” bir film diye düşünüp de, “hayal kırıklığı”na uğramayın!..

Sadece şu kadarını söyleyeyim:


Halen televizyonda oynatılan “İffet” filminde “Cemil” olarak rol alan ve “otomobilin camına sıkıştırıp İffet’e tecavüz eden” İbrahim Çelikkol, “Fetih 1453” filminde “Ulubatlı Hasan” rolündedir, iyi mi?!?..

Haa, bütün bunlara rağmen, yine de filme giderseniz, seyrettikten sonra beni arayıp da; “Bu ne rezalet” demeyin!..

Ben söylüyorum işte, “beklenti”ye girmeyin!..

Çünkü Faruk Aksoy, havayı iyi koklayan ve “para getirecek filmler”e imza atan bir adamdır... Benden söylemesi!..
 

La Mekan

Üye
Kademeli
Filmde dekolte giyen bayanlar var, ve Ulubatlı Hasan rolünde sıkıntılar var, tam manasıyla bir Osmanlı filmi ve İslami film değil yani
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Ben filmi oldukça beğendim çok etkileyiciydi filme giden herkesinde çok etkilendiğini biliyorum yönetmenin alkolik olması filmin kötü olduğu anlamına gelmez.sıradan bir tarih filmi olsa yozlaşmış türk gençliği izlermiydi elbetteki hayır biraz abartma kullanılması çok normal.hiç olmazsa unuttuğumuz unutturulan şanlı ecdadımız aklımıza geldi.
 
M

mutlaka izleyin

Ziyaretçi
sevgili `la mekan` ve diger uyelere ;

onca emek ve para sarfedilmis bir filme sizler icin gitmeyin demek ne kadar kolay. degilmi ??!! cunku sizler Faruk Aksoyun icki icmesine, filmdeki müstehcen sahnelere , Ulubatli Hasan rolundeki Ibrahim Celikkol a , fena takilmis haldesiniz . tarihimizde ilk defa adam gibi dogru duzgun bir film cekiliyor/cekilmeye calisiliyor , siz bagnaz yobazlar hemen firt diye elestri basina oturuyorsunuz .

cekin efendim sizde cekin daha iyisini , cani gonulden, basimiz gozumuz ustune bizde gidip izleyelim .sizlere saygi duyalim . iste diyelim film oyle degilllll boyle cekilir .

o yuzden birakinda adam koklasin havayi ve para getirecek filmleri ceksin . Birakin ALLAH askina ceksinler . Sanli tarihimiz binlerce guzel savas ve zaferlerle dolu ama bizden nedense dogru duzgun bir film cikmiyor . Cikan filmleride hemen elestirmeye basliyoruz aman ne ala ne alaaaa . Elin gavurlari amerikalilarin topu topu 2-3 tane savasi var ama adamlara bak onbinden fazla savas filmleri var :)) . komik olmayinda gelin herkesi bu filmi izlemeye davet edin . izlemeye davet edinki tarihimizde gizli olan gerceklerle ilgili daha guzel yeni filmler cekilsin . Sizlerde cekin gururla anlatalim tavsiye edelim .

Ne demis Mevlana ; Gel ne olursan ol gel . . . .
Ne diyor Kuran'i Kerim ; Lekum dinikum veliyedin.... Sizin dininiz size, benim dinim bana (kafirun suresi son ayeti)

Biraz okuma yazma bilen , azicik akli selim olan arkadaslar anlar yukaridaki satirlari .

......Sonsuz selam ve saygilarimla......
 

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
Bende bazi kisimlarini begendim ama bazi kisimlar haric..ulubatli hasan kismini baya tartismistik eksik yonleri cok o konuda.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
bu arkadaş gibi gitmeyin diyenler bize dış devletin tarihimizi unutturmak için yaptığı oyunlardır. bizi ilgilendirmez yönetmenin alkol kullandığı falan biz sadece filme bakarız ve filmde maliyetinin hakkını fazlasıyla vermiş tarihimize uygun bir film olmuş şimdi bu arkadaş yönetmen şarap içiyor viski içiyor diyor eee o zaman atatürkte alkol kullanıyordu ne yani alkol kullanıyor diye atamızı yokmu sayalım dışlayalımmı bu işler boş arkadaşlar oyunlara gelmeyelim türk yapımı bütün filmlere gidelim komedi veya aksiyon korku fark etme giderek destek olalım ki daha daha çok çok kaliteli filmler yapılsın...
 
Üst