Fenerbahçe laiktir, laik kalacak

YİĞİDO

Üye
Kademeli
Fenerbahçe laiktir, laik kalacak
26 Temmuz 2011 Salı 08:30
'Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin tepesindeki yöneticiler sanırım nasıl bir futbol kulübünü yönettiklerini bilmiyorlar.
Fenerbahçeliler rahatsız. Haklı olarak mutsuz ve gerginler. Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın cezaevinde olmasından başlayıp her gün gazetelerde yayımlanan şike soruşturmasının detaylarına baktığımızda (biz) Fenerbahçeliler rahatsız olmasın da kim olsun!
Ancak neden rahatsızlar, bunu tam olarak çözebilmiş değiller. Nitekim bu hafta sonu yapılan kongrede “Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye’nin en yaygın, en güçlü sivil toplum kuruluşudur; hiçbir tarikat, İslam örgütü zemininde bir yapılanmayı bu kulübün içinde yapamaz” sözlerinin gözyaşları ve alkışlarla karşılanması da bunu gösteriyor. Sevgili futbolseverler, anlayacağınız, eyvah Fenerbahçe yeni ‘umacılar’ tarafından ele geçiriliyor, haberiniz yok!
‘Futbol sadece futbol değildir’ derlerdi de inanmazdım. 23 milyon taraftarı olan bir kulüp (yöneticiler öyle diyor, bence daha bile fazladır) gerçekten bu kafayla yönetiliyorsa vay halimize... Fenerbahçe’nin başına gelen üzücü şeylerin saymakla bitmeyeceği şu zor günlerde Fenerbahçe’ye böyle bir bakış açısı ile sahip çıkmaktan daha büyük kötülük yapılamazdı.
‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin tepesindeki yöneticiler sanırım nasıl bir futbol kulübünü yönettiklerini bilmiyorlar. O kibirli komplo teorileri, Beyaz Türklerin zirvesinde ülke gerçeklerinden tamamen kopmuş marjinal kesimlerinde iş yapıyor olabilir, ama böylesine her kesimden insanı kapsayan bir camia için fazlası ile uçuk bir söylem. Bu öyle bir söylem ki Danıştay saldırısını da, Norveç’teki saldırıyı da ilk anda radikal dincilere bağlayıp sonrasında çuvallayanların ortak dili. İşte bu ezberi yıkmalıyız. Şike dahil her şeyi tarikatların ve İslamın kötü yüzüne bağlamak kötü bir Beyaz Türk hastalığı...
Şike soruşturması doğrudur-yanlıştır, bunu hep beraber izliyoruz, tartışıyoruz. Bu vesile ile Türkiye’nin büyük spor kulüplerini yönetenlerin kriz yönetimini ve gerçek kafa yapılarını da görme fırsatı yakalıyoruz. İnanın bu bile soruşturmanın ibret ile izlememiz gereken bir yanı. Bu vesile ile Fenerbahçe’nin, laik bir sivil toplum kuruluşu olarak görenler tarafından yönetildiğini anladık.
Allahım sen bizi laiklerin zulmünden koru!
Radikal
 
Üst