Faizle Çalışmanın Sonu

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Selamun aleykum
Benim babam ticaretle uğraşan biriydi.Geniş bir iş hacmi vardı dolayısıyla kredide kullanıyormuş.2001 krizinde faizlerin yükselmesiyle borç batağına düştü.Babamın para aldığı factoring firması ise tekrardan para vermek yerine fabrikayı kendilerinin çalıştırıp paralarını kazanıp babama tekrardan iade etme teklifinde bulundu.
Başka yerlerdende icra gelmemesi adına babam fabrikayı factoring firmasının üzerine yaptı.Adam fabrikayı üzerine geçirdiği gibi sırtını döndü,bize geri iade etmedi.Kendi parasını fazlasıyla çıkardığı gibi 12 yıldır fabrikada çalışmaya devam ediyor.Factoringin alacağı bugünün parasıyla 800 bin lira iken fabrikanın değeri 4 milyon dolardır.Haksız bir duruma uğradığımız kesin.(faizle çalışmanın sonu tabiki hezimettir ama konu aldatılmak hatta dolandırılmak)

Zaman zaman bu durum aklıma gelir ve bende kendilerine beddua ederim.
Mal ne kadar benim olmasada benim babamın canını yakan bir insana kin beslemem gayet normal.Sonuç olarak o adama ben beddua ediyorum,bu ne kadar doğrudur?
Benim babamın başına getirdiği zorluk onunda başına gelsin diye beddua ediyorum.Acaba 2 kişi arasındaki geçen olayda ben 3. bir şahıs olarak beddua edersem bana beddua olarak geri dönüşü olur mu? Teşekkür ederim.

Not: Ana sayfadan gelen sorudur.
 
Üst