Evde Nem ve Rutubete Son

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Bircok ev haniminin dert yandigi noktalardan birisi olan rutubet, yani nem sorunu sebebiyle duvarlarimizda kuf birikmesi olabilmektedir.

Özellikle icinde bulundugumuz kis aylari icerisinde ve evlerimizin kuzeye bakan yamaclarinda bas gosteren rutubet sorununu gidermek artik icten bile degil. Yapmaniz gereken yine her zamanki gibi oldukca basit.

Evlerimizde mobilyalarimizin da zarar gormesine sebep olan rutubet sorunu, dekorasyon konusunda bizi zora sokmaktadir.

Cunku rutubet olan bolgeyi hep kardolap gibi buyuk mobilyalarla onunu kapatiriz. Boyle olunca istegimize gore dekorasyonu sekillendirmek mumkun olamayabiliyor.
Iste rutubeti kokunden kaziyacak yontem.

Öncelikle rutubet sebebiyle boya dokulmesi olan yeri belirledikten sonra o bolgeyi spatula ile kazimaya baslayin.

Ardindan bu bolgeye bir yapistirma harci olan straforayi, yaklasik olarak 1,5 cm kalinligindaki straforayi bolgeye uygulayin.

Duvara yapistirmis oldugumuz straforanin ustunu kapatmak uzere mala ile ustune siva harci surelim.

Ardindan yine mala yardimi ile strafora filesini, straforanin dusmemesi icin uzerine yapistiralim.

Olusacak puruzleri giderebilmek adina o bolgeyi zimparalayabiliriz. Ardindan da o bolgenin emiciligini azaltmak adina duvara astar surelim.

Islemler sona erdigine gore rulo yardimi ile kazidigimiz bolgeyi boyayabiliriz. Bir sure bekleyin ilk kat boya kurusun, ardindan ikinci kat boyayi vurabilirsiniz.
Böylelikle rutubet sorununuzu ortadan kaldirmis ve buyuk bir ev dekorasyon sorunundan kurtulmus olacaksiniz. Bircok hanimin sikayet ettigi ve duvar boyasi biriktikce temizledigi bu rutubetli bolgeleri boylesine kisa ve kolay bir yontemle etkisiz hale getirmek mumkun.

Sanirim artik rutubetle dolu bir evde oturmaya gerek kalmadi, yontemi ogrendigimize gore gidip rutubet olan bolgeden sorunu silip atabiliriz.




alıntı
 
Üst