Evde Boya Yapmanın Püf Noktaları!

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Evde Boya Yapmanın Püf Noktaları!


Odanızdan mobilyalarınızı çıkartın veya odanın ortasına toplayıp üzerine örtü serin.

Zemine boya damlamaması için mutlaka yere örtü veya muşamba serin. Eğer plastik bir örtü kullanıyorsanız, kaymaması için bantlayın.

Çalışacağınız odadaki elektriği kesin. Elektrik anahtarlarını, avizeleri ve perde aksesuarlarını çıkarın.

Eğer duvarlar kirliyse deterjanla veya kimyasal maddelerle yıkayın ve kurutun.

Boşlukları ve çatlakları alçı ile doldurun. Kurumasını bekleyip, bir zımpara ile düzleştirin.

Duvarlarınızı hafif şekilde zımparalayın. Tamamen pürüzsüz ve yarı parlak yüzey haline getirin. Daha sonra pamuksuz nemli bir bezle silin.

Tavanı boyarken tavan ile kartonpiyer arasına bant yapıştırmak iyi fikir olacaktır. Bunun için 5cm. açılı fırça kullanın. Tavan köşeleri boyunca7cm genişliğinde bant kesin. Üst üste binen yerler için cetvel kullanarak boyayın. Boyayı iki kat uygulayın. İlk katın kurumasına özen gösterin.

Duvarlarınızı tek seferde boyayın. Tavanınızı düzgün bir şekilde bantlayın ve duvarınızın kartonpiyer, tavan, pencere, kapı, süpürgelik, köşe ile birleştiği yerlerde bandı kesin. Boyayı iki kat uygulayın. İsterseniz bir kat astar, bir kat boya yöntemi de kullanabilirsiniz.

Kapı ve pencerelerinizi 5 veya 7,5 cm açılı fırça kullanarak boyayın. 2,5 cm açılı fırçayı ise pencere kenarları için tercih edin.

Duvarlarınız pürüzlüyse, mümkün olan en mat boyayı son kat olarak kullanın. Son kat boya mat olursa, tümseklerin göze batmasını engelleyecektir
 
Üst