ELİF olmak

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Bir gün “ELİF” olmayı dilemişim sanırım bir vakt-i seherde bir cesaretle zorluğunu bilmemişim o zamanlarda; dilemişim. “Yar”ın huzurunda bir 'ELİF' misali durabilmeyi dilemişim. Oysa şimdilerde dizlerimin bağı çözülür. Diz çökerim “Be”ye meylederim. 'Başlasın bu cümle artık! ' derken yine 'ELİF' misali kalıveririm. Bir Bir'in huzurunda yine zorlukla yalnızca yalınca; 'ELİF' olmak zor imiş! Ama her ELİF 'in yanında Akva Olan' ın yardımı Yar'lığı var imiş!

Bilir misin 'ELİF 'e talip olmak nedir bilir misin? İnsan nasıl 'ELİF' olur? Dilersin O'ndan sadece O'nun Yar’lığını dilenirsin. O'nun yakınından başka mekânlar sana soğuk gelir üşürsün. Bir ağustos sıcağında yürüdüğün yollar sana yabancı gelir. Bildik mekânlar sıkar seni. Tanımadığın simalar sana aşina gelir. Tanımadığın kişiler senin niyazına girer. Tanıdıkların ise yabancı nazarlarla bakarlar sana. Hikmetine eremediğin hallerle örülür hayatın. Susmayı seversin sükûtu seversin sükûtu hal edinenleri seversin.

Bilir misin 'ELİF' bağlanmaz kendisinden sonraki harfe. Sadece kendinden önceki harfe bağlanır. En önceki'ne belki de. Sen başkalarına sıkıca bağlandığın vakit 'ELİF' olmaz adın. Sanırsın ki o zaman zorluklar kalkacak; ama herkes yüklenir üzerine. Yardımsız Yar'lar doluşur dünyana. 'Yardımıyla gelen Yar' gitti diye. Aklımın alamadığı hallerin eteğinde gezinir dururum; belki aklım aczi yetiyle susabilmeyi öğrenir diye. Başımı tâ yüreğime kadar eğer dinlerim o kısık fısıltıyı şimdilerde.

Şimdilerde 'ELİF' der susarım; elimi bileğime koyar dinlerim nabzımı. Atışları dünyadaki hiç kimsenin isminde artmaz yüreğim dünyadaki kimsenin isminde titremez; bu belki de lütuftur Yar'dandır bu belki de 'ELİF ' olmanın gereğidir.
-Allahu a'lem- 'ELİF' olmayı dileten de 'Yar' olmayı dileyen değil midir?

~~~
ELİF OLMAK
ELİF olmak zordur
Çünkü ELİF olmak
Yuvarlak bir dünyada dik durmanın
Dik ve önde
Belki acıyla
Ama vazgeçmeden durmanın
Dünya ne kadar dönerse dönsün
Olduğu yerde kalmanın adıdır ELİF olmak


Kaç silah varsa ELİF e çevrilir
ELİF hep olduğu yerdedir
Silahlar patladığında ilk vurulan ELİF tir
Zordur ELİF olmak
ELİF olmak hep vurulmaktır
ELİF olmak yalnızca ELİF olmaktır
Ne B ne T ne S
ELİF yalnızca ELİF.
ELİF demeden hiçbir şey denilemez
Ben ELİF dedim
Artık her şeyi söyleyebilirim…
Mevlana İdris



ELİF gibi olmak şu yuvarlak dünyaya inat dimdik durmak. Doğru olmak ve dosdoğru yürümek patika yollarda. Bir başak gibi salınmak nazlı nazlı rüzgârla. Minareyi andırır suretiyle her daim şahadeti vurgulamak.


ELİF olmak; kar tanesi kadar soğuk bir o kadar narin olmak.
ELİF olmak; Hırçın dalgalar kadar asi durgun sular kadar mağrur olmak.
ELİF olmak; Güneş kadar yakıcı bir o kadar aydınlık olmak.


ELİF olmak;
Başı çekmektir. Zorluklara sıkıntılara dur deyip her yerde her suretle ve her daim “işte buradayım” diyebilmektir. Ve işte buradayım diyerek varlığını zirveye ulaştırıp ALLAH lafzına yaşam vücudunu giydirebilmektir.


Tırtıl olarak halk olmak ve tırtıl olarak düşmek yollara ufuklara ulaşmak için. Yaradılışın özündeki gayeye ulaşmak için ve bir gün kelebek olarak aydınlık geleceğe ulaşmak için. Dedik ya ELİF gibi olmak diye sürünerek dahi olsa hedefine dosdoğru yürümek. Güneşli güzel günlere kanat açmak.


ELİF olmak belki de zıtlıklardaki ahengi yakalayıp karşıtlıklar kamusuna hayatın anlamına dair imgeler bırakmak. Zümrüdüanka gibi yaşamak ve hayata gözlerini kapamaktır. Sonsuza ulaşmak. Ölmek. Ölümde doğumla buluşmaktır. Kendi külünden yeniden kendini yaratmaktır.


ELİF olmak.
ELİF olmak; bilinmez diyarların bilinmez yollarından geçerek Kafdağı’na ulaşmak. Dahası Kafdağı’nı da aşıp arkasındaki bilinmezliklere ulaşmaktır.


Tüm yoklukları içine çekmek acıyı derdi tasayı silmek ve hayata mutluluk serpmektir ELİF olmak.


İçine giren bir kum tanesinin verdiği ızdırapla kavrulmak ve istiridye olmanın verdiği çaresizlikle göğüs germek ve savaşmak. Git gide büyüyen acılara karşı dayanmak. Dayanmak ve acıları güzelliklere çevirmek ve bir inci var edebilmek kum tanesini inciye dönüştürebilmek.


Lüzumsuzken ona paha biçilemez bir değeri yükleyebilmektir ELİF olmak.
ELİF olmak.
Sarp kayalarla örtülü uçurumların kenarında açan bir çiçek olabilmek ve hayatı enginlerden seyretmektir.


ELİF olmak; Bir arı gibi her çiçeğe konabilmek ve her çiçekten bir pay alabilmektir.
ELİF olmak; Karanlıklara kamer gibi parlayabilmektir.
ELİF olmak; Akıntıya karşı kürek çekebilmektir.
ELİF olmak; Kuru topraklarda yeşerebilmektir.
ELİF olmak; Baharla coşabilmektir.
ELİF olmak; Hayata anlam verebilmektir.


ELİF olmak;
ELİF olarak var olabilmek ELİF olarak ölebilmektir. ELİF olarak yaşayabilmek ve her daim ELİF olarak kalabilmektir.


~~~


O İLK AN

Bir türlü kurtulamadığım gölgeler içinden gelen
Uzak bir mırıldanıştı ilk duyduklarım
Kutsal bir harfin mırıldanışı 'ELİF'
Gizemini sunuyordu mutsuz bataklığıma.
Ve gün ışığına saklanmış 'kurtuluşumu' beklediğim
O zamanlarda duyduğum bu kutsal mırıltılar
Önce sese sonra gün ışığına dönüştü.
Aynı anda bir yaşam belirdi
Kozasından çıkmakta olan kelebekle
Ve bir harf döküldü kanatlarından: ELİF.
Kurtulmuştum!

Sonrası bir gülün saf kibrine sahip
Çocuk gülümsemesini seyretmek
Ve mutluluğa dair günübirlik uçuşlarla geçti.
Artık ayakları yerden kesilmiş hatıralara
Sarılı öyküleri tutmaya başladım bataklıktan
Çok düşlere benzemeye başlamış gölümde
Ve o hep dinliyordu!
Bazen sormadan edemiyorum
Hangi gezegendensin?
~~~



ELİF 'le başlar söz. Hayat işte o vakit ELİF' le 'hayat' bulur. Yoktur artık eski ben. Ben 'Ben' de kalmam ELİF olurum. Söz olur düşerim hayallerimin ardına. Bilmem ben; uzaklık nedir? İmkânsızlık nedir? Umutsuzluk nedir? Arar bulurum SEN’ i. Suskunluğumla sevda türküleri söylerim. SEN gözlerinle dinlersin beni.
ELİF 'le başlar söz. Yeniden şafak söker sözlerime. Söylerim söyleyebilecek son sözlerimi. “SEVDİM SENİ” ey rüyam “YÂRİM” der düşerim toprağa. Ben bir SEN de ELİF olur suskunluğumu bozarım. ELİF hayatın anlamı yaşama sevinci. Ve dünyanın en tatlı varlığı ELİF ’tir.


~~~


ELİF olmak zordur. Yuvarlak bir dünyada dik ve önde olmanın adıdır. ELİF olmak. Bu yüzden boş yere kendinizi yormayınız. Çünkü ELİF ’i unutmanız imkân sızdır. ELİF’ ler özeldir ve çok farklıdır. Bunu sadece yaşayanlar bilir.
Bir ELİF tanıdığım için çok şanslıyım. ELİF tek demek ondan başka yok demek. O her şeyin içindedir ama hiç bir şeyde gözükmez. Hiçbir şey onsuz başlamaz. ELİF kelime anlamı dost demektir. ELİF ne ise güzellik odur. ELİF uzun ince sade bir sızıdır. ELİF sevgi demek hayatımızın anlamı demektir. Canımızın bir parçası demektir.
Ama hayatımızın anlamının dildeki anlamına gelince herkesle iyi geçinen iyi huylu güzel o. ELİF bir demek ELİF vahdet demek ELİF doğruluk demektir.
Bir de 'ELİF ' kelimesi vardır. Ülfet eden dost tanıdık manalarına gelir. Bayana yakışan
en güzel isimlerdendir. ''Aslı denizdir dünyanın zatında yoktur ELİF.'' ELİF seni unutabileceğimi sanıyorsan çok yanılıyorsun. “ELİF” Servi boylu yâre ülfettir. 'He' bir çift gözdür ve velinimettir. “mim” ismi malumdur. “nun” vel kalem ELİF çedir. “Lâ” mekâna sığmayan bir büyük aşktır.
ELİF sin “suret olmadan manalar tecelliye gelmez”; İlk tecelliye gelen de ELİF’tir. Öyle ise ELİF ehadı remzeder. Ehad ise bayadır. Baya ram olan kişiler El-Vedud’a tutulurlar. Bunları kavradın ise ELİF ile ayadır.


~~~


ELİF Gibi Olmak
ELİFle başlar Kur'an okuduğunda.
ELİF olmak doğruluktur yaşadığın her olayda.
ELİF olmak dik duruştur olan her yanlışlığa.
ELİF olmak adam olmak demektir hakkıyla.
ELİF olmak gerilip koşmak olmalı Hayır’a.
ELİF olan değer katar yanındaki sıfıra.
ELİF gibi dosdoğru her an olamasam da...
ELİF gibi doğrula biliyorum nasıl olsa...
Kadir Özdemir
~~~
Kur'an okumaya ilk başladığında ELİF be te se diye başlıyoruz. Peki ne anlam ifade ediyor bu ELİF. Daha çocukken bize ilk öğrettikleri; Allah kaç sorusunun cevabı. İşaret parmağı kaldırılır ve Bir denirdi. O Bir ELİF' e benziyordu. Ve Allah lafzındaki ilk harf ELİF’ ti. Boşa olmamalı idi bu ELİF. Bir şeyler anlatmalı bir mesaj vermeli idi bu ELİF.

ELİF 'in duruşu her şeyi ifade ediyordu benim için. Dik ve dosdoğru duruyordu. Ve bunu simgeliyordu. Herşeye başlarken bu mesajı veriyordu.'Bu yol doğruluk ve boyun eğmeme dik durma yoludur' diyordu. Baş eğmemeyi gerektiriyordu ve bunu daha ilk derste bana anlatıyordu.

Müşriklerin ve gayrı Müslimlerin söylemlerine ve dalga geçmelerine karşı başım dik çünkü ben Müslüman’ım demeyi gerektiriyordu. Ebu Zer (r.a.) gibi öldürülesiye dövülsem bile davamda karşınızda dimdik duruyorum diyebilmekti ELİF. Tüm sistemlere karşı kıyama kalkmayı ve kıyamda durmayı gösteriyor ve emrediyordu ELİF. Tağuti sistemler ne derlerse desinler karşınızda dimdik duruyorum boyun eğmiyorum diyebilmeyi anlatıyordu ELİF.

ELİF demek zulme karşı kıyama kalkmak baş kaldırmaktı. ELİF demek doğruluk demekti. Söze yalan katmamaktı. işe hile katmamaktı. ELİF demek dik durmaktı ama Allah'ın emri geldiği vakit Dal gibi ruku Mim gibi secdeye kapanmaktı.
 
Emegine yüregine saglık Azizem..
Bende elif belki olmaz fakat...
Ayın...
Sın...
Ve Kaf..
A...Ş...K...
Olur...
Benimki sadece geceye sıgınmış bir yürek..
EyvAllah...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

VeSaire

Tecrübeli
aŞkTa TıPkı eLif qibidiR..
iSminDe qiZLİdiR..
o oLmadanda beSmeLe SeSe qeLmeZ.
o heRŞeYin baSıDır...

(meVLana)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst