E okul veli bilgilendirme sistemine giriş

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
E okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl olur. Şifre alma ve kayıt olma nasıl yapılır meb?

Öncelikle e okul veli bilgilendirme sistemi Milli Eğitim bakanlığı tarafından üretilmiş olup Milli Eğitime bağlı ve özel okullara hizmet eden bilgisayar sistemidir. E okul sisteminin gelmesi ile hem öğrenciler hem de aileler ile okul yönetimi ve öğretmenler birçok zorluğu kolaylığa çevirmenin rahatı ile e okul sistemi üzerinden öğrenci işlemlerini yapmaktadırlar.

Her okula yeni kayıt olan öğrenciye okul tarafından okul numarası ve bir de sisteme giriş için şifre verilir. Öğrenci bu şifre ile okul hayatı boyunca e okul sistemine giriş yaparak karne ve sınav notları ile devamsızlık durumunu internet üzerinden görebilir.

Okul kayıtları da artık bu sistem üzerinden yapıldığından okul müdürlüklerin kayıt parası diye bir para alıp velileri mağdur etme durumu ortadan kalkmış bulunmaktadır.

Bu sistem olmadan önce öğrenciler istedikleri zaman okula gitmeyip ailelerinden habersiz bir şekilde devamsızlık yapabiliyorlardı. Fakat şimdi veliler şifre ile e okul sistemine girip çocuklarının hangi gün okula gidip gitmediğini ve hangi derse girip girmediğini rahat bir şekilde takip edebiliyorlar. Yine öğrenciler sınavlara girdiklerinde sınav notlarını ailelerinden gizledikleri de olurdu. Fakat şimdi aileler e okula girerek çocuklarının hangi dersten kaç puan aldıklarını ve sınıf içerisinde başarılı olup olmadıklarını, sınavlarındaki derecelerini rahatlıkla görebilmekteler.

Nitekim bu sistemin gelmesi ile görülüyorki bir çok uygulama veliler adına şeffaflaşmış ve açık hale gelmiştir. İlk zamanlar sistem kullanılmaya başladığında sadece ilkokullara gelmişti. Sonraki yıllar sistem geliştirildikçe ortaokul ve liselerde de uygulanmaya başlandı.

Bütün yurtta ve okullarda e okul sisteminin uygulanması nedeniyle bazen özellikle sınav zamanlarında sistem üzerinden aşırı yoğunluk yaşanmaktadır. Bu gibi durumlarda öğrenciler sisteme erişemez hale geliyor ve sitenin kapandığını düşünüyorlar. Fakat düşündüğünüz gibi olmayıp belirli aralıklarla sayfa yenilerseniz T.C numaranız ve şifrenizle rahatlıkla e okul sistemine giriş yapabilirsiniz.

Öğretmenler adına da büyük kolaylık getiren e okul sistemi sayesinde, öğretmenler yazılıları okuyunca evlerinde rahatlıkla bilgisayarlarından öğrencilerin notlarını giriyor ve bir de okulda ders içerisinde not okuyarak zaman kaybetmiyor.
 
Üst