Dünya Madem Fanidir..

HaNzaLA

Tecrübeli
dnyamademfanidir.jpg


Dünya madem Fanidir.

Dünya madem fanidir. Hem madem ömür kısadır. Hem madem gayet lüzumlu vazifeler çoktur. Hem madem hayat-ı ebediye burada kazanılacaktır. Hem madem şu misafirhane-i dünyanın gayet Hakîm Kerîm bir müdebbiri(tedbir alıp idare edeni) var. Hem madem ne iyilik ne fenalık cezasız(karşılıksız) kalmayacaktır. Hem madem [Lâ yükellifullahû nefsen illa vûs'ahâ -Allah kimseye gücünden fazlasını yüklemez.-] sırrınca teklif-i malâyutak (Ağır ve güç yetirilemeyen teklif) yoktur. Hem madem zararsız yol zararlı yola müreccahtır(üstünlüğü kabul görmüştür).

Hem madem dünyevi dostlar ve rütbeler kabir kapısına kadardır. Elbette en bahtiyar odur ki : dünya için ahiretini unutmasın. Ahiretini dünyaya feda etmesin. Hayat-ı ebediyesini hayat-ı dünyeviye için bozmasın. Malayâni(faydasız) şeylerle ömrünü telef etmesin.. Kendini bir misafir telâkki(kabul) edip misafirhane sahibinin emirlerine göre hareket etsin. Selametle kabir kapsını açsın. Saadet-i ebediyeye girsin.


Bediüzzaman Said Nursi



  • "Bu dünyanın fani ülkeleri, tahtları, hazineleri padişahlara yaraşır, bizim gibi dervişlere değil..."
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Hem madem dünyevi dostlar ve rütbeler kabir kapısına kadardır. Elbette en bahtiyar odur ki : dünya için ahiretini unutmasın. Ahiretini dünyaya feda etmesin. Hayat-ı ebediyesini hayat-ı dünyeviye için bozmasın.

:ççk::tşk:
 
Üst