Duanın sınırları ?

byserhatt

Yeni Üye
Üye
Selamın Aleyküm . 5 vakit namazımı kılmaktayım.Allah-u Teala'yı sık sık anmakta O'na şükretmekteyim. Efendimiz'e ( SAV) sık sık salavat getirmekteyim. Yüce Allah'tan sürekli , dua ile şunu istemekteyim. Fakat doğru ve makul bir istek mi emin olamadım .

Ben küçüklüğümden bu yana her daim zeki bir insan olmak istemişimdir. Allah'a yüce rabbim beni zeki bir insan kıl , idrakımı genişlet , bana kuvvetli hafıza ihsan et hakkımda hayırlıysa , SEN her şeyi en iyi bilen her şeye gücü yetensin diyorum. Yorumları merak ediyorum. Duam makul ve doğru mudur ?
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Duanın, kelime manası istemektir. Dai, isteyen, talep eden, çağıran demektir. Kur’an'ın hülasası olan Fatiha suresinde, önce bütün medih ve senaların Allah’a mahsus olduğu, O’nun bütün âlemlerin Rabbi, Rahman, Rahim ve Malikiyevmiddin (din gününün, ahiretin sahibi) olduğu beyan edildikten sonra, hemen “ibadet ve dua” ayeti gelir:
“Yalnız sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz.”
Bir mümin bu ayeti okumakla, “Bütün isteklerimi vermeye ve beni bütün korkulardan emin kılmaya ancak bütün alemlerin Rabbi olan Allah kadir olabilir. Ve ben her isteğimi o Rahmân ve Rahîm olan Rabbime havale ediyorum.” demiş olur.

Vealeykümselam öncelikle duanız bana Hz Musa'nın duasını hatırlattı güzel bir duaya benziyor inşaAllah Allah cc kabul buyursun

"Mûsâ "Rabbim!" dedi,
"Gönlüme ferahlık ver.
İşimi bana kolaylaştır.
Dilimden düğümü çöz.
Ki sözümü iyi anlasınlar.
(Taha Suresi 20.. )

Ayrıca dua ile ilgili şu konuyu okuyun isterseniz:

[h=3]Nasıl Dua Etmeliyiz? Makbul Dua Nasıl Olur?[/h]
 
Üst