Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Doğru diş fırçalama için yumuşak bir diş fırçası önemlidir. Bu tür fırçaların esnek kılları diş etleri için daha sağlıklıdır ve diş eti hastalıklarına sebep olan plakları temizlemeyi kolaylaştırır.

di351rn6t0wgbmq.jpg


Doğru diş fırçalamanın dört şartı: yumuşak diş fırçası, floridli diş macunu, doğru fırçalama açısı, belirgin bir fırçalama modeli.

-Floridli diş macunlarını tercih edin. Florid çürüklerin ilerlemesini durdurur, mine tabakasını sağlamlaştırır ve yeni çürüklerin oluşumunu engeller.

-Fırçanın diş eti çizgisine 45 derecelik bir açı ile tutulması gerekmektedir. Dişler, kılların diş eti çizgisi altına girmesine izin verecek şekilde sabit bir basınçla ve yumuşakça fırçalanmalıdır.

-Fırçanızı 2 ya da 3 dişinizin üzerinden dairesel bir biçimde hareket ettirin. Diğer dişlere geçerken daha önce fırçaladığınız dişi fırçalamaktan çekinmeyin. Fırçayı eğik tutarak, dişlerinizin arkalarını da temizlemek için kullanın.

-Fırçalarken herhangi bir yolu izleyebilirsiniz. Fakat dişlerin içi tarafları daha az dikkate alındığı için önce üst dişlerin, ardından alt dişlerin içlerini fırçalayabilirsiniz. Daha sonra dişlerinizi dış taraflarına geçebilirsiniz.

-Fırçalamayı dilinizi ve damağınızı yumuşak bir şekilde fırçalayarak bitirin. Bu hem mikropları temizleyecek, hem de nefesinizi ferahlatacaktır.
 
Üst