Doğru Bilinenlerin Gerçekleri

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Doğru Bilinenlerin Gerçekleri

BBC Focus dergisi, ilâç, kozmetik ve gıda şirketlerinin 'Sağlıklı ürün imal ettikleri' iddialarını, bilim adamları ile birlikte inceleme altına aldı ve şu sonuçları çıkardı:

İddialar: Az yağlı yiyecekler daha sağlıklı ve kalori kontrollü diyetin bir parçası olarak kilo vermenize yardım ediyor.

Gerçek: Az yağlı olarak etiketlenen ürünün ağırlık başına % 3'ten daha az yağ içermesi gerekiyor. Yağsız ürünler ise % 0,5'den daha fazla yağ içermemeli. Prof. Dr. Lesley Regan; "Yağı azaltılmış ya da "Ekstra light" ürünler, hâlen % 30 gibi muazzam oranda yağ içeriyor." dedi.

İddialar: Vitamin takviyeleri daha uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenize yardım ediyor.

Gerçek: Vitamin şirketleri, dengeli beslenmenin vitamin takviyesinden daha iyi olduğu konusunda hemfikirler.

İddialar: Tam tahıllar kilo vermenize yardım eder.

Gerçek: Günde 25 gram lif yemeliyiz. Fakat hepsini tam tahıllardan karşılamamız gerekmiyor. Lifi, meyvelerden, fındık ve ceviz gibi sert kabuklu yemişlerden, fasulye ve diğer birçok gıda tüketerek elde edebiliriz.

İddialar: Markalı ağrı kesiciler direkt olarak belirli ağrıları hedefliyor ve sıradan ağrı ilâçlarından daha çabuk etkisini gösteriyor.

Gerçek: Aspirin, parasetamol ve ibuprofen gibi sadece 3 tane reçeteyle satılmayan ağrı kesici var. Bazı ilâçlarda, etkisinin artması için kafein kullanılıyor. Fakat, Prof. Dr. Regan'a göre, sıradan tabletler ve bir fincan kahve daha çok işe yarıyor.

İddialar: Detoks ürünleri vücudunuzu zararlı toksinlerden temizlemeye yardım ediyor.

Gerçek: Eğer makul bir beslenme modeli uygulanırsa, zararlı toksinlerden kurtulmak için başka bir şeye gerek kalmaz.
 
Üst