Dinimizde erkek ve kadın üstünlüğü

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Ben çok merak ediyorum dinimiz (islam) açısından kadın mı daha üstün yoksa erkek mi her yeri araştırıyorum hepsi farklı söylüyor kafam karşı doğru cevap nedir acaba..
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
bu konuyla ilgili ayet var " Üstünlük Kavramı Ancak " TAKVADIR "

" Takva " ile alakalı sadece bir ayet yeterlidir inşaallah..


"Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil)
takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır."

(Hucurat Suresi, 13)
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
üstün insan diye bir kavram yok herkes eşit ! ! ! kadın erkek, siyah beyaz tüm insanlar eşittir..

"Ey insanlar dikkat ediniz! Rabbiniz tektir. Arabın, Arab olmayana, Arab olmayanın Arab'a, siyahın kırmızıya, kırmızının siyaha, takvadan öte, hiçbir üstünlüğü yoktur. Şüphesiz Allah Teala katında en üstününüz, Allah Teala'dan en çok korkanınızdır."


(Müsned-i Ahmed b. Hanbel, 5/411)
 

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
Elbette o manada herkes eşittir.Yani Üstünlük takvadadır.Ama erkeğe güç ve ikditar olarak belli bir üstünlük verilmiş.Bu yüzden Peygamberler Erkektir.Bu görevi , eziyetleri , işkenceleri Erkekler kaldıracak yapıdadır.

Erkeğin çalışması,Halife,Sultan yahut Başbakan olması gibi görevleri de onların kaldırabileceği nisbettedir.

Kadına ise yapı olarak narin ve zayıf bir yapı verilmiş.Bu erkeğin kadından üstün olduğunu göstermez.Aksine kadın için daha çok kolaylıklar sağlanmıştır.

Namazını kılıp,Orucunu tutup,Zekatını da verip , Eşine itaat eden Kadın Cennete girer.Buna benzer bir hadis vardı tam hatırlamıyorum.Ama Kadının cennete girmesi Erkekten daha kolaydır.Fakat Şeytan bu yüzden Kadını işlerinde daha fazla kullanarak toplumun bütün kesimini bozmayı amaçlamaktadır.


Kişisel olarak ise şu söylenebilir : Üstünlük Ancak takvadadır.
 

Tevhidi yaşam

Tecrübeli
Allah’ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarf etmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar; gönülden boyun eğerler ve Allah’ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara önce öğüt verin. Uslanmazlarsa, kendilerini yataklarında yalnız bırakın. Yine dinlemezlerse dövün. Size itaat ettikleri takdirde incitmeye bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. Nisa 34.
 
Üst