Dikenli İncir

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
Dikenli İncir

dikenli-incir_124923-300x224.jpg



Genelde Akdeniz ve Ege kıyı şeridinde görülen dikenli incirin Tarsus'un yanı sıra Adana ve Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de, kendiliğinden kıraç doğada yetişen ve yüzde yüz doğal olan bu bitki, Halk dilinde 'Hint İnciri', 'Dikenli İncir', 'Babutsa', 'Kaynana Dili' gibi adlarla da anılan incir, ülkemizde doğal ortamlarda, verimsiz, çorak, ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişmektedir.

Vitamin deposu olan dikenli incir Akdeniz bölgesinin vazgeçilmezi durumunda,yararları ise saymakla bitmiyor.Mevsimi olması dolayısıylada çok kolay bulunabilmektedir.

Meyve; Vücut direncini arttırarak kişiye güç ve zindelik veriyor.Tok tutma özelliği nedeniyle de oruç tutarken de çok büyük bir yardımcı destek görevini görmektedir.

C vitamini yönünden oldukça zengin olan meyve; Sindirim sistemini rahatlatıp, bağırsak alışkanlığını düzenliyor ve kabızlık sorununu ortadan kaldıran meyve zayıflamak isteyenler içinde son derece faydalı bir diyet ürünü oluyor. Günde 5 adet yenmesi birçok doktor tarafındanda tavsiye edilmektedir.

Dikenli incir, hiçbir hormon ve katkı maddesi olmadan doğada kendiliğinden yetişmesi nedeniyle tamamen organik bir meyvedir.

frenkinciri2-278x300.jpg


(alıntı)
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
images


İşte dikenli incirin faydalarından bazıları;

İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır.

Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir.

Şeker hastalarına iyi gelir.
Kolesterol oranını düşürür.

Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır.

Bu özellikleri ile aşırı kilolarından kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir.

Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.



Yerli ve yabancı kozmetik ve cilt bakımı ürünleri üreten uzmanların da dikenli incir ile ilgili yorumları da ''Dikenli incir yaprağının en büyük özelliği nem oranının yüksek ve suyu uzun süre bünyesinde tutması. Bu sayede bitkisel kozmetik cilde sürüldüğünde uzun süre nemini muhafaza ediyor, bu sayede de kırışma ve ciltte oluşabilecek çizgiler önleniyor. Uzun süre kullanımda cildi taze, zinde, pürüzsüz ve genç tutuyor.'' şeklindedir. Dikenli incir yapraklarının ezilerek krem kıvamına getirelerek saç bakımı ve cilt bakımı için kullanılabilmektedir.

Dikenli incir'in kıymetini sadece kendi bağı- bahçesinde yetişen biliyor. Faydaları da yeni yeni anlaşılıp iletişim araçları vasıtası ile insanlar haberdar edilmeye çalışılmaktadır. Her yıl 20 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 1 ay gibi bir süre içinde olgunlaşıp bir anda gelip geçiyor.


(alıntı)
 
Üst