Çiftlik bank yatırım sitesi helal mi haram mı ?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
Hocam çok siteye soru sordum anlatamadım. cami hocasına sordum anlamadılar. Anlatılmayacak kadar karmaşık bir yatırım sitesi ciftlikbank com caiz mi?
Ve googlede birazcık araştırsanız anlayacaksınız kazanılan para helal mi haram mı
70000 üyesi mevcut binlerce kişi yatırım yapıp bu sorunun cevabını arıyorlar ben de 3600 tl yatırım yaptım 8 aydır uğraşıyorum Allah rızası için araştırın ve haramsa ne yapmalıyım.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
İnceledim hiçbir şey anladım bu oyundan. Bu tür oyunlar bağımlılık yapar. Risklidir. Siz bir diyanet fetva hattına bu soruyu iletin. Bakalım ne diyecekler. Fakat kurulun bizzat oyunu detaylı olarak incelemesi gerekiyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
E

ENES MIZIKACI

Ziyaretçi
BEYFENDİ NUMARANIZI YAZARMISINIZ SİZLE OYUN HAKKIN GÖRÜŞMEK İSTİYORUM
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Y

Yardım sever

Ziyaretçi
Önlikle bende bu siteye bagış yapanlardan biriyim .ilk duydugumda mantıklı ve dinen uygun oldugunu düşündüm ve cüzi bi miktarda yatırım yaptım .sonra bu konuyu araştırmak bilgi edinmek istedim internette caiz olmadına dair yazılar okudum (diyanet açıklaması ) acaba siteye karşı bir oyunmu diye . Diyanet işlerine gittim ve bilgi (fetva) aldım.
Yatırım yapmak caiz degil :
Cünkü:
Dinen tiçarette ortaklık aynı koşullara yani birisi kar ederken diyeri zarar edemez . Ciflik banka giriş yapmassa kullanıcı zarar eder ama site kazanır .site batarsa kullanılacıların kazarını karşışayacagını söylüyor durumdada site zarar ederken kullanıcı zarar etmiyo.
2 - belli bi kâr oranı verilmesi tiçarette hiç birşey belli degildir mutlak bir kâr verilemez
3-sitede gerçekten biriken parayla yatırım yapılıyor ama para akışı nasıl oluyor kimin parası kimin hayvanı belli degil şeffaflık yok böyle oldu içinde bana caiz degil olarak bilgilendirdiler .
Para yatırdıgım ve o paranın ne olcağını sordugumda ise yatırılan para kadar yani sizin paranızı geri alınabileçegini ama kar olarak gözüken parayı fakir fukara dagıtın şeklinde söylediker.şimdi caiz olmayan parayla ibadet yapılırmı yapılmaz ama isteyenler yine bu yola baş vuranilir yada kar olarak gözüken parayı çekmemeli . İsteyen bu meçmualara baş vurabilir ne mutlu size yararım oduysam
 
M

Misafir Yorumu

Ziyaretçi
Selamun aleykum hocam çiftlikbankın 1.5 yılda bu kadar büyümesini ve Türkiye ekonomisine katkısını nasıl görüyorsunuz caizlik durumu nedir?
 
M

murat yaman

Ziyaretçi
yardım sever kardesim. bilgilendirmen icin Allah razi olsun. ben de bu sistemi ilk tanidigimda caiz olduguna cok emindim ve az bir miktar yatirim yapmistim sonrasinda farkli yerlerde duydugum caiz deil soylemlerinden sonra supheye dustum. ancak insanlarin caiz olmadigina iliskin aciklamalari cok sacma idi. yine de ben şüpheliden uzak durmak icin uygulamadan vaz gecmeye karar verdim. soylediklerin olayi iyice kesinlestirdi. buraya kadar gelip arastiran dostlara sesleniyorum. bosuna kendinizi kandirmayin. kazancinizi harama cevirmeyin.yatirdiginiz paraya kadar gelin. gerisini bosverin
 
Üst