Notu Gizle
SORU'NU SOR cevabını size iletelim. Soru sormak için TIKLAYINIZ.

Burma Baklava

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve Kraliçe tarafından 31 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

  1. Kraliçe

    Kraliçe KF Ailesinden Özel Üye

    Mesajlar:
    6.892
    Beğenileri:
    275
    Ödül Puanları:
    8.742
    [​IMG]


    Burma Baklava:
    150gr tereyağı, erimiş
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 yumurta
    1 fiske tuz
    1 yemek kaşığı sirke
    1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
    1 paket karbonat
    1,5 su bardağı ılık süt
    aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
    açmak için:
    2 yemek kaşığı un
    300gr nişasta
    içi:
    500gr ceviz içi, ince dövülmüş
    şerbeti:


    5 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    yarım limonun suyu


    ayrıca:
    200gr tereyağı



    Hazırlanması:
    Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın. Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın.

    [​IMG]

    Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin.
    Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın.
    200gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur. Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin.
    190C fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.


    AFİYET OLSUN:)
     
    Sponsorlu bağlantılar

Sayfayı Paylaş