Bu Şarkılar cehenneme davetiye çıkartır!!!!...

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
- Madem unutacaktın beni neden yarattın!
- Kader sen bize eşit davranmadın!
- Ben kulun değilim gücenme tanrım!
- Kul günahkârsa tanrı ne yapsın!
- Bir tanrıya taptım bir sana taptım!
- Secde ettim aşka taparcasına!
- Kapansın camiler, açılsın meyhaneler!
- Dertlerin kalkınca şaha bir sitem yolla Allah'a!
- Bana kaderimin bir oyunu mu bu?
- Kitabına uydur gel uysa da uymasa da!
Yazarken bile Yaratıcım'a karşı kusur işlemekten çekindiğim şarkı sözleri...
Bazı zamanların en çok dinlenen, duygulara tercüman olduğu söylenen şarkılar.
İnsana her türlü nimeti veren Cenah-ı Hakk'a karşı aciz bir insanın bu sözleri ağzına dolayıp ''içten bir şekilde'' söylemesi hayretler verici bir durum! Eşref-i Mahlukat olan insanın Allah'a karşı isyan bildiren bu sözleri şarkı diliyle kullanması ''Allah'a karşı isyan olmuyor'' gibi bir izlenim oluşturdu ve bu yüzden Müslüman olan insanlar bu şarkıları rahatça, sanki bir arıza yokmuş gibi yazıp rahatça dinleyebiliyor.
Ama elbette öyle değil. Bu şarkıları dinleyen insan şarkının içindeki sözleri nasıl benimseyip, ''aklını kullanarak'' kabul ediyorsa aynen bunun gibi isyan bildiren sözleride kendi dilinden çıkmış gibi Allah'a iletiyor. Bu da muhakkak ki o insanın imanını korkunç derecede zayıflatıp, Allah ile arasında olan iman bağına zarar veriyordur.
Allah'u Teala kullarına kendisine karşı isyan edilmemesi konusunda Kur'an-ı Kerim'de şu ayetlerle mesaj yollamaktadır;

''Kim Allah'a ve Peygamberine İSYAN eder, KOYDUĞU SINIRLARI AŞARSA, Allah'da onu ebedi kalacağı cahennem atesine atar.'' Nisa Suresi 14. Bir diğer surede ise şöyle geçiyor isyan konusu; '' Her kim Allah'a ve Resulüne ASİ olursa açık bir SAPIKLIK etmiş olur'' Ahzap Suresi 46

Aklını kullanıp bilinçli düşünebilen her insan anlayacaktır ki, bahsini ettiğimiz şarkılarda geçen ifadeler elbette Allah'a, Allah'ın kuluna dünya hayatında önünü sunduğu sınava isyandan başka bir şey değildir. Ve Allah'da Yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'de Kendisine yapılan bu isyanın karşılığının ne olacağını açıkça belirtmiştir.

Halık-ı Kainat insanı taş, toprak yada hayvan ve bitki olarak değilde insan olarak yaratılma nimetini sunmuş, insanlar içindede Müslüman olmakla şereflendirmiş kendisine binlerce güzel nimetler vermişken o insanın ‘'Ben kulun değilim, gücenme tanrım.!'' şeklindeki bir ifadeyi Yüca Yaratıcısı olan Allah'a karşı kullanması ne kadar akıldan ve mantıktan uzak bir durum! Kul bu sözleriyle MüTHİŞ BİR CESARETLE kendisinin artık Allah'a kul olma nimetinden vazgeçtiğini AŞKLA ifade ediyor.

‘'Madem unutacaktın beni neden yarattın!'' bu da en çok dinlenen arabesk şarkılarının arasında yer olan isyan dolu diğer bir söz. Madem unutacaktın beni neden yarattın! Canab-ı Hakk hiçbir kulunu bir an olsun unutmaz.
‘'Senin Rabbin seni unutmuş değildir.'' Meryem suresi 64

Kul eğer hayatta ise ve nefes alıp verebiliyorsa Yaratıcısı onu unutmamış demektir. Allah'ın kulunu unuttuğu an, onun yok olduğu andır. Bu da hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği için Allah'ın kulunu unutması kuluna, madem unutacaktın… gibi bir söz söyletmesine sebeb olması imkansızdır. Allah kulu ile sadece dünyada değil dünya hayatından sonrada an ve an alakadardır.

‘'Bir tanrıya taptım, bir sana taptım.'' Allah bizlerden sadece Kendisine tapmamızı isterken, Kendisi tarafından bize verilen sevme ve aşk gibi duygularını fani bir varlık için aşırı ölçüde kullanıp, ona ‘'sana taptım'' sözlerini kullanacak dereceye getirmek ne büyük bir yanlış! Allah kulunun bu durumunu nasıl karşılıyordur!

“ Deki, Ben Rabbime isyan edersem gerçekten, büyük bir günün (kıyamet gününün) azabından korkarım.''
En'am Suresi 15

İçinde Yaratıcımız olan Allah'a karşı isyan olan şarkılar bitmek bilmiyor… Bir diğer şarkıda ‘'Kul günahkarsa tanrı ne yapsın.'' Kul günah işler ve ondan sonra inancı sağlam ve imanı varsa Allah'a tövbe eder ve Allah kulunun tövbesine karşılık verir. Kul günahkarsa tanrı ne yapsın şeklinde bir ifadeyi kullanan insan Allah'ın bağışlama sıfatı yok etmiş olur! Kur'an-ı Kerim'de Allah bağışlanma konusunda kullarına şöyle buyurmaktadır;

‘'Rabbinizden mağfiret isteyin; çünkü gerçekten O, çok bağışlayandır.'' Nuh Suresi 10

Bu şarkılar ile Müslüman olan insanları Allah'a isyan eden, tabiri caizse O'na kafa tutan insanlar haline getiriliyor, ahiret sınavında onlara en çok lazım şey olan imanları zedelenip yıkılıyor.

En acı durumda Müslüman olan insanlar Allah'a karşı yaptıkları bu isyanın farkında bile olamıyorlar…

Kendini bu tür şarkıları şarkının içine katarak dinleyen insan bu şarkılardan biraz uzaklaşıp hakiki Müslüman bilinciyle baktığında kendisinin dünyada ki en büyük yanlışı yaptığını Yaratıcısına isyan ettiğini net bir şekilde görecektir. Dünyada akıl ve mantıktan en uzak şey nedir? Diye sorulsa buna verilecek cevapların başında gelir aciz bir kulun Yüce ve Ululuk sahibi Yaratıcısına isyan etmesi...

İblisin Cennetten kovulup Cehenneme atılmasınada Yaratıcısı olan Allah'a asi olup isyan etmesi sebep olmuştu…

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri şarkı ve müzik konusunda Risale-i Nurda şöyle bahsetmektedir ;

‘'Hatta kulaktaki zar, nur-u iman ile ışıklandığı zaman, kainattan gelen manevi nidaları (sesleri) işitir. Lisan-ı hal (hal diliyle) ile yapılan zikirleri, tesbihatları fehmeder (anlar). Hatta o nur-u iman sayesinde rüzgarların terennümatını (seslerini) , bulutların naralarını, denizlerin dalgalarının nağamatını (güzel seslerini) ve hakeza yağmur, kuş ve saire gibi her neviden Rabbani kelamları ve ulvi tesbihatı işitir.

Sanki kainat, İlahi bir musiki dairesidir. Türlü türlü avazlarla, çeşit çeşit terennümatla (sesle) kalblere hüzünleri ve Rabbani aşkları intiba ettirmekle (tesir ettirmekle) kalbleri, ruhları, nurani alemlere götürür, pek garip misali levhaları göstermekle o ruhları ve kalbleri lezzetlere, zevklere garkeder (ulaştırır). Fakat o kulak, küfürle tıkandığı zaman, o leziz, manevi, yüksek savtlardan (seslerden) mahrum kalır.

Evet, ulvi hüzünleri, Rabbani aşkları iras eden (veren) sesler helaldir. Yetimane hüzünleri, nefsani şehevatı tahrik eden sesler haramdır. Şeriatın tayin etmediği kısım ise, senin ruhuna, vicdanına yaptığı tesire göre hüküm alır.''

Gençler bu zamanda günümüzün olumsuz, sosyal etkenlerinin de etkisiyle ufak bir sevgiye tutulduğu zaman kendini aşık zannedip derbeder eder, o anda kendi hislerine yakın zannettiği bu tür şarkıları dinler ve aklını devreden çıkararak kalbi ile o sözlere eşlik eder… Ve ne yazık ki eşlik ederkende Yaratıcısına ne gibi büyük bir isyanda bulunduğundan bihaberdir.

Rabbim bizleri bu gibi isyan bildiren, Kendisinden uzaklaştıran, Şeytana yakınlaştıran müziklerden ve şarkılardan uzak tutup, kalplerimizi, kulaklarımızı Kendisine davet eden müziklerle şenlendirsin!


Hatalar, kusurlar bize güzellikler O'na (C.C) aittir.
Vesselam
Yazar : Hasan Aslan —Yavuz Kul ile birlikte.


 

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
292995_409755309090549_871046574_n.jpg
 
Üst